lite nya saker till sjuklingen

Moona hade ett riktigt svullet öga idag, tror att on bara kom åt någt i boxen med ögat,  efter som svullnaden gick ner ganska ordentligt efter några timmar.

Tess tvingade med mig in till kalmar idag efter skolan, så gick i typ konstant 3 timmar för att lösa alla hennes 100 saker on skulle göra...

Men blev lite nya saker til moona idag, är ju tvungen att skämmabort henne lite extra nu när hon har ont i sitt lilla öga, stackarn!
Blev iallafall
• nytt pannband (så sjukt gulligt) 199 kr på hööks
•ludd till henne så hon inte får skav och inte blir så kallt. 40 kr på hööks
• nya boots, vilket FAKTISKT behövdes då dom jag hade inte skyddade så väl.. 100 kr av tess

 
 
ett ludd som jag kan ha till kedjan i phelhambettet till vintern så hon inte blir kall ♥

Och ett par nya boots som jag fick köpa av tess. Väldigt billigt eftersom hon endast använt dom 2 ggr


//jasmin

mycket motion

Haha idag kan jag säga nöjt att Jasmin och jag har rört på oss! När skolan var slut så tog hon och jag bussen mot kalmar för jag skulle till tandläkaren och sedan ville hon till Hööks så det blev först till tandläkarn för att sedan gå till min syster - som inte var hemma för den delen.. Så vi gick till Hööks och jag försökte ringa till min syster för ville ha mitt pass som jag hade glömt hos henne men nepp inget svar. Jasmin handlade lite på Hööks och sedan gick vi till Giraffen så jag kunde tanka upp min mobil med sms & samtal och då var klockan ganska mycket när det var klart så det blev en tur till donken och käkade en hamburgare hehe mumsfillibabba! Tillslut fick jag tag på min syster så vi kunde möta upp henne så jag kunde få mitt pass för skulle betala lite räkningar och det gör ju jag på mitt lilla sätt hehe ;) Sedan var det klart! Så vi gick runt hela kalmar typ och gick non stop i ca 3 timmar så jag är nöjd.
 
Redhawk fick en skrittrunda med Moona och Macke - lite liiiiite trav blev det men inte alls mycket det var mer en avslappningsrunda. Måste också tillägga att jag ÄLSKAR verkligen ÄLSKAAAAR min pojk men han har ibland en aldelest för lätt bakdel som gärna åker upp i luften.. Kan säga att man inte ska rida nära honom så när man kommer bakifrån om man rider fort t.ex. galoppträning för då kan han kicka till. Men om man ligger bredvid honom är det lugnt det är bara om man kommer bakifrån och det måste inte bara vara galopp det kan även hända i trav det märkte jag idag. Så min pojke är en sådan pojk! Men när man rider dressyr eller har hopp pass så är det ganska lugnt då brukar han inte sparka men det kan vara så att han fokuserar mer för jag jobbar han är det fart/kondisträning så är det mer framåt. Jappjapp jag vet att jag ska sätta en röd rosett i svansen iallafall när jag tävlar honom, tror inte att han skulle sparka så då eftersom han inte gör det nu på sådana tävlingar men han kan visa att han blir sur om de kommer för nära så för säkerhetens skull likssom. Men ska förtydla, i övrig hantering så är han jätte snäll i hagen så gör han inget då är det lek och i skritt samt när man ligger bredvid varandra så är det också lugnt sedan om man har lite avstånd från honom så kan man komma och rida ifatt det är bara när man kommer tätt intill honom :)

 
/ Tess
 

Redhawk 29 September

Hoppträningen gick super idag Redhawk skötte sig super och tycker att jag gjorde bra ifrån mig också dock blev det helt knas på ett språng jag hamnade bakom sadel i språnget men som tur var så kom jag tillbaka innan vi landade men det såg nog inte så jätte snyggt ut haha. Han var mjuk och fin redan från början så han jobbade bra och vi ställde lite. Vi började med att trava över 2 bommar och mellan dem skulle vi sakta av till skritt och sedan trava igen över den andra bommen, sedan när vi kommit igång lite så rullade vi över dem i galopp det gick ganska fort i början men tillslut så fick honom att ta det lugnt och vi fick 6 galoppsprång mellan bommarna.
Hindrerna var en oxer, ett räcke och en 5 och halva han var som sagt väldigt duktig och rullade över det utan några problem han blev lite trött i slutet men efter lite övertalning så gick det bra igen och vi avslutade. Han ska hopptränas varannan vecka så han ska nog inte hoppas så varenda vecka kanske tar något hinder men ingen redig träning. Efter vilan i december ska jag börja träna han varenda vecka för henne så det ska bli skojsigt :)
 
Tyvärr hade jag ingen som filmade eller fotade så det blev inget sånt idag.
 

Min konung!♥
 
/ Tess

blöbläbleeee

Kom inte på någon bra rubrik så det fick bli det. Jag är redan hemma faktiskt och har varit det ett bra tag det gick fortare än jag trodde så det har inte alls blivit intensivt men det blir ändå inte mat fören halv 9 - 9 tiden för fikade hos lollo och så åt jag ju macka innan jag stack så är inte speciellt hungrig just nu. Jag ska gå ner till stallet runt 6 tiden och fixa i ordning Redhawk, Ronja och dem tar in hästarna så jag slipper sticka dit extra tidigt och vänta på att han ska äta upp.
 
Nu är jag bara väldigt taggad inför hoppträningen men är lite nervös haha är alltid det första gången jag tränar för någon vill ju inte göra bort mig :)
 

 
/ Tess

mycket att göra

stallet blev klart för ett tag sedan så det är superskönt, det gick snabbt och smidigt. Tar in hästarna runt 5-halv 6 tiden så får de stå och äta ett tag och äta sin kraft Redhawk kanske kommer in lite tidigare än de andra för jag har träning för Pia klockan 7 och förhoppningsvis kommer Jasmin vara där och fota ev. filma när jag har träning, skojsigt :)
 
Nu iallafall så ska jag ta mig lite macka för känner mig lite småhungrig sedan har jag fått huvudvärk vilket är ett tecken på att jag inte fått i mig näringen eller vätsan som jag ska så det brukar gå över efter att ha ätit lite och druckit typ 100 glas haha. Jag ska till Kalmar och det kommer bli intensivt sen så kommer antagligen inte att hinna äta innan jag tränar så middag för mig blir nog runt 9 på kvällen. Äter jag inte nu kommer jag att vara grinig och hungrig som jag egentligen ändå kommer att vara. Det jag ska göra i kalmar är att hälsa på mina systrar och umgås lite med dem jag har ingen anledning egentligen hade väl lust sedan så ska jag få något klädesplagg av dem som de tyckte att jag kunde få hehe alltid kul att få nya kläder! :D
 
 
/ Tess

inbakad fläta

Jag har aldrig varit speciellt bra på att göra inbakade flätor men har tränat på det som fasen nu och tycker att det har gett resultat faktiskt även om det inte ser så jätte snyggt ut. Jag har bestämt mig för att låta Redhawks man växa ut då jag tycker det är as snyggt med lång man - så länge den inte blir stripig. Sedan så är jag jätte kass på att få manen att bli snygg när det är kort. Morganhästan brukar ha lång och fyllig man så förhoppningsvis blir Redhawks man fin när den växer ut och då blir det också lättare att göra inbakade flätor för nu när den är så kort så är det lätt att den gick upp i mitten men aja tyckte det blev snyggt ändå nu har jag också lite bilder att gämföra med när hans man blir lång så man kanske kan se lite skillnad när den har blivit längre :)
 
Vad tycker ni, ni ser på bilden vart den gick upp
 
 
/ Tess

Mot stallet

Ska ta och dra till Hök nu och mysa med honom. Jag har precis kommit ut ur duschen så jag lyckades kliva in tillslut haha det började göra allt för ont i häcken så var tvungen att resa på mig.
Känns redigt härligt att ha varit inne i duschen sedan sjöng man på som en galning när man var där inne man får ju ta och passa på när ingen är här och kan höra mig :D
 
Det som ska göras i stallet är nog inte så annorlunda från det jag brukar göra, jag ska ta in Redhawk och pyssla i ordning honom sedan får han stå kvar inne för de andra hästarna ska in runt 5-6 tiden så onödigt att släppa ut honom igen. Ska ta och kolla igenom mina borstar och antagligen slänga några för jag använder bara några utav dem så tycker det känns lite knäppt att ha en ryktlåda full av borstar som man inte använder sedan är vissa av dem rätt så slitna. Jag har mina favoritborstar så det är väldigt sällan jag använder några andra än dem det skulle i så fall vara ifall dem skulle vara redigt äckliga och smutsiga så att de behövs tvättas men inte annars :)
 
Först som ska göras innan stallet är att sticka till tvättstugan och slänga in lite tvätt.
 
Kolla in detta, det är såhär de häftiga sitter vid datorn - sådana som jag då alltså hehe B)
 
/ Tess
 

tråkar och planerar

Har suttit i villan ett bra tag nu och bara tråkat men har städat så är väldigt nöjd för jag var noggrann så inget äckligt damm slapp undan mig hehe. Det tog sin tid men blev färdigt tillslut och då gottade jag mig med att käka nudlar, mums ;) Sen efter det har det bara varit tråk.. Har kollat på Simpsons i ett x antal timmar men det får man som tur aldrig nog på men längtade lite efter min dator jag hatar att inte ha något att pilla på det funkar liksom inte och min mobil är inte den roligaste att vara på för jag tycker det är grymt tråkigt att spela spel på mobilen. Ibland är det inte alls lätt att roa mig, jag kan inte bara sitta och kolla på tv under längre tid.
 
Nu eller snart iallafall ska jag ta och kliva in i duschen, jag vet inte hur länge jag har sagt att jag ska göra det men nu ska det bli gjort. Är en aningen lat idag som ni märker men det får man ta och vara ibland. Eller? Haha jaja jag ska pigga upp snart, tänkte faktiskt ta in Redhawk och mysa med honom lite så han blir ren jag borstade inte han igår så tror nog att jag har en redig smurtsgris just nu.
 
Sedan har jag tagit och planerat Redhawks schema när det gäller ridningen lite, han sattes igång i Augusti veckan innan skolan startade dock bara med longering så inget krävande så av honom men tror nog att han behöver vila snart ändå. Tanken var att iallafall ha några träningspass för Pia innan jag ställer av honom. Jag rider honom fram till första November så får han då vila i 2 veckor ungefär sedan ska jag bara känna på honom innan han ställs av på vintervila som tanken just nu kommer att vara hela December. Han jobbar så pass bra och lär sig så fort så det är inga problem för hans utveckling sedan blir han hela 4 år gammal (!) och förhoppningsvis kommer vi att komma ut på tävlingar men man vet aldrig det jag har problem med är att få någon som kan köra mig till tävlingar som tur har jag ju KRS här men det är bara en klubb måste ju åka till flera. Jaja vår tid kommer och förhoppningsvis så behöver vi inte vänta så länge!
 

Finaste pojken!
 
/ Tess
 

morgontjänst klar

Nu är stallet fixat och jag är ledig till halv 6 typ då vi ska ta in dem, de ska in mellan 5-6 det beror på vädret men brukar bli att man drar in dit vid halv 6 så är man klar runt 6 tiden :)
 
Allt gick bra och både jag och Ronja jobbade på super, boxarna blev färdiga snabbt och höpåsarna gick smidigt även om det var första gången vi fyllde på påsar åt vissa hästar för första gången brukar lätt bli att man står och kollar hela tiden så man får i rätt mängd hö haha. Sedan fyllde vi på vatten åt Moona och Macke för de hade lite snålt. Ja mycket mer var det inte det är bara att mocka, fixa kraft, fixa hö, kollar vatten och sopa alla utrymmen så man har gott om tid till sin egna häst sen men Redhawk står ju idag med det känns som det var en evighet sen jag red honom men red honom i onsdags men på söndag är det hoppträning för Pia, är jätte taggad inför det har aldrig ridit i grupp med honom så man får se hur det går :)
 
Nu blir det att städa i villan så det inte ser ut som en bombnedslag här när alla kommer tillbaka för det är inte så skojsigt.
 

Redhawk
 
/ Tess
 
 

Lördag morgon

Jag vet seriöst talat inte varför jag är vaken just nu men det är jag, det var så att jag vaknade och kunde inte somna om så la mig framför datorn och nu har jag börjat gäspa lite igen så ska pröva att somna. Det kommer inte bli länge för ska egentligen upp snart men blir någon timme iallafall - om jag nu lyckas.
Min kropp har egentligen fått den sömnen den ska få på sätt och vis för jag somnade tidigt igår för jag var så pass trött jag tror jag slocknade runt halv 10 tiden och det är väldigt tidigt för mig haha. Ska se det positivt, då bör jag ha extra mycket energi för det jag ska göra idag för idag ska jag fixa i ordning i stallet, städa villan och plugga kan ju inte klaga på att jag har sovit dåligt, tyvärr, haha ;)
 
Ne försöka sova nu igen då alltså!!
Redhawk och Mio får bjuda på sig själva till detta inlägg
 
/ Tess
 

stallkväll

Var i stallet och kvällsfodrade för ett tag sedan, det tog lite längre tid än tänkt för jag vimsade runt lite hur som helst haha vet inte redigt vad jag gjorde men det var lappar lite överallt för vi ska hyra ut lite boxar nu i helgen (boxar som inte används) så var ju tvungen att stanna till och läsa sedan hade de som tagit in hästarna glömt att byta täcken så det fixades det gjorde ju inte så mycket för det var faktiskt ganska varmt nu ikväll :)
Jag satte också upp Redhawk namnskylt & foderstat så det är fixat, blev redigt snyggt dock såg jag en liten tabbe på namnskylten. Mitt nummer blev uppdelat på 2 rader vilket inte är speciellt snyggt men sak samma haha tror nog att de ser nummret ändå.
 
Nu har jag suttit och kollat på simpson som tyvärr tog slut nyss så nu blir det simpson istället men ska sova istället tror jag är ganska trött och det blir en tidig morgon imon. Ska kolla på film tills jag somnar ;)
 
 
/ Tess
 

håltimme = kvalitetstid med hästen

Fick lite ledigt efter första lektionen som var körning, så passade på att sticka ut och rida hästen tillsammans med Emma och macke.
Hon funkar jätte bra på raka phelambettet, hon behöver bara lite mer tid att vänja sig med det, Så skönt attjag har hittat så perfekta saker till min lilla häst och hon trivs med det. 

Ska höra av mig till Katarina Thorstensson och kolla om det finns plattser kvar för träning, har aldrig riktigt hörst talas om just henne bara Mats, men får prova och se!





//jasmin
 

Pizza

Sitter och gottar mig med Pizza nu som passar som handen i handsken eller vad man säger haha är så grymt sugen på det och det luktar så gott så man nästan börjar dregla haha! Jag slapp ta in hästarna för Ronja fixar det åt mig så ska bara ner dit klockan 8 och slänga till dem lite hö som de kan tugga på över natten.
Sedan börjar det rediga arbetet i morgon då är det att morgonfodra, släppa ut hästarna, mocka, fixa foder och sedan klart så aa det var inte så mycket faktiskt ska sedan i morgon ta och fixa lite läxor innan jag börjar slappa på redigt :)
 
NU PIZZA!!! :D
 
/ Tess

Lata jag

Tjenna igen! Har haft håltimme nu eller aa vi har nog varit lediga i 1,5-2h haha så lite slapp har man unnat sig. Jag fixade färdigt i stallet innan jag stack till villan igen så jag hade det gjort sedan så var tanken att jag skulle sticka till ica nu men var alldelest för lat för det så det blev istället att lägga sig i sängen och slappa, haha! Min kropp känner sig trött nu tror jag och orkar inte med allt som jag vill. Men ska till Ica sen när vi har slutat det jag inte orkade var att stressa till Ica, måste köpa mig lite mat så jag inte svälter i helgen.
Redhawk har vilat nu i några dagar och det ska han göra idag med sedan ska jag ringa till Pia och höra med henne om det blir någon hoppträning på Söndag annars så skuttar jag nog över lite hinder för mig själv men det hade varit härligt att få rida för en instruktör så man inte bara lallar runt och ser vad som händer det brukar bli så för mig haha har ju haft Emma nu som har vatt på mig lite och hjälpt mig :)
 
Nu blir det att göra en foderstat så jag kan sätta upp den i stallet!
 
 
/ Tess

godmorgon på er alla

Nu är det äntligen fredag vilket betyder kort dag sedan helg dock så får jag inte sova ut och slappa denna helg heller, vilket jag aldrig får så vet inte varför jag drog upp det haha?? När man har djur och i detta fall hund så måste den ju ut klockan 7 på morgonen. Iallafall, jag ska stanna kvar på skolan efterssom jag har stalljouren så det blir att fixa massa i stallet hela helgen just nu är vi 6 hästar installade så det är att mocka och fixa mat till dem samt in och utsläpp men jag behöver inte göra det själv då vi är 2 stycken som ska fixa det så det blir typ 50/50 var :)
Nu ska jag iallafall dra mig upp som jag hoppas att jag lyckas med sedan bär det av mot frukosten så man kan slänga i sig lite mat snabbt och släppa ut hästarna sen.
 
Pinto, Frazze, Redhawk och Mio
 
/ Tess
 

Tandläkare besöket med moona

Var ju på tandläkar besök med moona hos en tandläkare som heter Ylva, allt gick bra och fick mycket komplimanger om att jag hade en så snäll och enkel häst, och det är hon verkligen, har aldrig haft något problem med henne. 

Hon hade ett litet överbett och en hake på ena tanden, så hon slipade lite och la på lack.

Fick också hjälp med att välja bett och hur det skulle sitta och så.
Moona som jag alltid haft 11.5 på i storlek på bettet ska igentligen ha 10.5 i rakt pelhambett och i i bett utan hövstångseffekt ska jag ha 9.5.
Som så många andra har jag alltid lärt mig att det ska vara tre veck i mungipan så sitter bettet där det ska, men det skulle det inte alls. För att skydda hästens mun och tänder ska bettet bara sitta så det bara tar i mungipan, Faschinerande!

Köpte ett bett och  ett bettlöst träns på platts och det bettlösa funkar hon kanon på, har inte hunnit testa mitt nya bett som är ett rakt phelhambett med skummband som ska vara det ultimata för mig och moona!
 
 
 


//jasmin
 
 

spännande!

Jag har tidigare skrivit att jag har en överaskning till er och att det ska komma en nykommling till familjen och ja det har kommit en, våran nya lilla kisse men det är inte det. Vi ska nämligen skaffa en liten vovve till !! ♥♥♥♥♥
Det är självklart en boxer och det blir en tik till så en liten bebis tjej ska komma hem till oss den 19 oktober, hon är väldigt vit endast öronen är lite bruna det ena örat är helbrunt medan det andra bara har en liten liiiiten brun prick så tror nog hon kommer att bli väldigt fin under vinten när hon knappt syns i snön hehe.
Hennes namn är Jayanaya, ovanligt eller hur? Tycker det är väldigt fint och hennes smeknamn får bli Naya för jag kommer inte orka säga Jayanaya hela tiden måste vara lätt att säga faktiskt annars kan det bli lite jobbigt ;) Jag ska åka och hälsa på henne den 7 oktober så det är inte lång tid kvar alls är så grymt taggad som man kan bli, det ska bli så roligt att få en vovve till i familjen ♥♥♥♥
 
Jayanaya 3 veckor gammal (uppfödaren är fotografen, www.himlagårdens.se
 
 
/ Tess

Inköpt

Nu sitter jag äntligen i villan igen efter en snabbis hos tandläkaren och hööks, tog också en tur in till TGR för alla mina hörlurar var sönder.. När jag var inne på Hööks fick jag verkligen slita mig från att inte köpa något mer än vad jag skulle köpa men lyckades! Blev bara snabbknäppen så det går fortare att sätta på förbyglen :)
 
 
/ Tess

To do list

Ja det är Torsdag idag och lektionerna rullar på just nu har jag Naturkunskap och ja.. Det är inte precis mitt favoritämne om man säger så haha men det är bara att leva med att. Det jag har gjort idag är att redovisa en argumenterande text på Svenskan och det gick bra tyckte jag, ämnet jag hade var Djurpoliser och tycker att dem ska ha mer publicitet så jag stod där och rabblade en massa jag vet redan vad jag fick för betyg på det vilket är väldigt kul haha fick C/b- så är nöjd :)
Senare idag ska jag till tandläkaren och kolla mina tänder sedan passar jag på att sticka till Hööks när jag ändå är i kalmar ska ta och köpa snabbknäppe till förbyglen.
 
 
/ Tess

Ihopslätt

Vi har ändrat lite i hagarna nu för att det ska bli så bra som möjligt så just nu går det 3 nya hästar med Redhawk i hans hage och det är ett redigt trevlig flock som han har fått nu det kunde inte blivit ett trevligare. Moona och Macce får gå ihop och de funkar bra ihop de känner varandra så bra och till sist går Sprurre och Paya tillsammans och det är bäst så då de fortfarande går ute under natten så blir de inte så oroliga när vi tar in de andra.
 
När vi släppte ihop dem så sprang de runt direkt, några 'Yippie-sparkar' blev det men inget märkbart så det träffade ingen utan det var glada små skutt hehe sedan är ju Redhawk lite halvtaskig mot Ponnyn i hagen och biter han gärna i rumpan lite småretande haha ;) Hoppas det fortsätter att vara så härligt som det är nu det hade varit väldigt roligt att ha det så. Tog lite bilder på de små gossarna som jag ska bjuda på nu sedan bär det snart mot stallet för att fixa i ordning där :)
 
 
 
/ Tess
 

Equitherapeut

Idag var en equitherapeut ute hos Macke. Ville kolla igenom honom för att försäkra mig om att det inte var något fel på honom- våra tankar stämde. Det var inget fel. Endast lite lite på si-leden som vi behandlade förra året. Men det var alltså ytterst lite och hon trodde inte att det egentligen var problemet till varför han stannar på tävling. Kanske spelar en liten roll, men det mesta sitter helt enkelt i huvudet på honom.
 
Både skönt och tungt att höra. Men det viktigaste är att han är frisk och mår bra. Det är viktigare än att han hoppar bra! ♥
 
 
// Emma

Mumsig glass

Jag sitter framför Tv:n och äter glass - det ä favvo programmen nu, simpson och famili guy! ;D Var på Ica och handlade lite så det blev glass och nudlar som jag ska äta idag för det är världens äckligaste mat idag så nej det tänker jag inte äta (!).
 
Senare blir det till stallet för att fixa i ordning allt till Redhawk, han får vila idag och resten av veckan antagligen det blir ev. träning i helgen för Pia ju så vill inte rida honom för hårt ändrade det. Tanken var att rida han 4 gånger denna vecka men ändrade det, han ska ju vara pigg till träningen :)
 
 
/ Tess

Häst

Nu har vi Teori om hästen, vi går igenom utbildningsskalan och vilka som är de vanligaste felen på hästens eftergift osv. Massa saker att tänka på när man rider hästar det gäller alla hästar i alla åldrar och vad de används till så utbildningsskalan gäller såväl tävlingshästar som promenadhästar. Alla hästar ska svara på ryttarens hjälper.
 
När denna lektion är fädig så är det ridning som gäller och vi ska fortsätta med öppna och stänga så man får se hur det går men börjar få kläm på det nu, det är jobbigt men funkar. Jag ska ha Lusse (lucius) som är vårat lilla troll det är nog dags att klippa han nu haha :)
 
Har ingen bild på Lucius tyvärr men hök får stå för inlägget 
 
/ Tess

Redhawk 24 September

Redhawk var en piggeligging idag och skrittade på väldigt bra när han var uppvärmd började jag känna på honom i skritten och jobbade honom, kände direkt stelheten i vänster sida men efter lite lösgörande. I traven var han lite springig i början men min pojke blev fin tillslut efter lite kämpande sedan kom det lite då och då att han började springa men det fixade sig ganska fort, det som jag tänkte mycket på idag var halter för det har han lite problem men det gick ändå rätt så bra dock har han inte fattat att han fortfarande kan va i form i halten men det kommer ju det är inget självklart för hästen precis :)
När vi kom till galopp så ville jag få honom något reglerbar så försökte korta han lite och det var väldigt jobbigt för både han och mig men det gick tillslut och fick passa så att han inte saktade av (stod i lätt sits under detta arbete hela tiden) men tillslut fick jag det till att funka men var lite av en dragkamp för han förstod inte så bra och la sig i handen på mig. Bra i slutet speciellt i höger varv, antagligen hade han börjat fatta grejen då eftersom vi började i vänster och förstod mig när jag tog förhållningar så där tog han det bra.
 
Det gulliga med Redhawk är att när han blir sur eller trött rättare sagt så brallar han inte iväg eller något även om jag känner att han väldigt gärna vill det. Istället så drar han upp huvudet och försöker få mig att tappa kontakten med honom och börjar tappa lite och då och då stampa till med hoven. Så ser det ut när Redhawk är trött efter ett ridpass och vill sluta haha men då ville jag bara få honom att sluta och acceptera att jag bestämmer när det är slut, tillslut slappnade han av igen och fick då långa tyglar och mycket beröm så skrittade vi av lite i paddocken innan vi skrittade ut en sväng så han kunde skritta av :)
 
Gammal bild
 
/ Tess

longering

Idag fick det blir longering som kvälls projek. 
Lite fick hon jobba med sin vänster bog som hon va lite stel i, annars gick hon som en klocka min lilla diamant♥

Taggad inför tandläkaren imorgon med moona!
Hoppas dom tar fram det ultimata bettet som kommer passa både henne och mig och hon kommer att fungera BRA på det. 

Mer om tandläkaren imorgon!

Har ju inte värdens bästa mobil för tillfället så förväntar er inga superbilder!
 
 



//jasmin

 



Tv tittande

Sitter och kollar på Grimm och så fort detta avsnitt är klart så ska jag dra till stallet och rida Hök, han ska få ett mjukgörande ridpass - det behövs (!) Han har varit ganska jobbig i dressyren nu på sistonde så det är väl dags att ta tag i det. Beroende på vädret så rider jag på ridbanan eller i ridhuset jag tror att det blir ridhuset då jag gillar att rida där mer tycker att det är mycket mysigare på något sätt sedan arbetar jag bätte där sedan ofc. kan man se hur det ser ut i speglarna. Är lite av en inomhusmänniska när det gäller att rida dressyr, hopp funkar super ute men ja som sagt. Dressyr inne blir mycket bättre än ute.
 
På torsdag blir det till galoppbanan och ev. hoppträning för Pia på Söndag men inget bestämt så det kanske blir ett extra hård vecka nu för han går en extra dag men går det bra idag från början så blir det inte hårt. Hoppas på det bästa :)
 
 
/ Tess

fullt upp

Denna dag har varit fylld med en massa småbarn och saker på G hela tiden så man har inte kunnat ta att lugnt utan har varit att planera så man hinner med allt. Men man var ju i stallet nästan hela tiden så man hann med att fixa färdigt med allt i sitt egna stall så mat är fixat och boxen mockad så nu blir det bara att dra ner dit sen och rida pållen :)
 
 
/ Tess

Häst eller hund?

Jag börjar undra ifall min häst tror att han är en hund ;)
 
 
/ Tess
 

mår värre

Mår inte alls bra just nu har ont i huvudet och känner jätte hängig.. Menmen efter lite sömn tror jag att jag kommer må lite bättre iallafall, Redhawk fick ett ridpass ute i skogen idag och gosh va stel han var jag måste jobba igenom honom nu de närmsta dagarna tror jag gör det i morgon då blir det ett pass på ridbanan det har inte varit så jätte bra dressyr arbete de närmsta dagarna. Men det blev ganska mycket galopp han är rolig att rida ut på och vill göra bra ifrån sig men det är svårt att jobba dem när man är ute så och rider så han gick inte så bra när det gäller sånt men han var finare i slutet så hoppas på att ha en rolig häst att rida i morgon :)
 
Ska snart gå och lägga i en tvätt tror jag annars får det helt enkelt vänta tills i morgon jag får se ifall jag går i skolan eller om jag sjukanmäler mig och vilar upp mig lite det beror på vad vi har för lektioner i morgon. Just nu är jag iallafall väldigt trött..
 
Bilder på Redhawk från idag, vad tycks? Tycker att han har blivit snygg i kroppen
 
 
/ Tess

Härlig måndag

Förutom den irriterande huvudverken så är det en härlig måndag vi har varit i stallet hela tiden och kollat på hästarnas exteriör, jasse, emma och jag kollade våra egna hästar och vi fotade dem också så det kommer att komma upp bilder senare idag men just nu har jag inte tiden att redigera dem.
 
Vi har suttit och ätit tårta nu som var asgod (!) och ska snart ta och gå till stallet för vi ska rida våra små pållar i skogen så de får lite motion :)
 
 
/ Tess

Redhawk 22 september

Inlägget inleds med att berätta för er att klockan i skrivande stund inte ens är 10:00 och jag är så trött så jag trodde att klockan var närmare midnatt.. Aja haha jag var faktiskt tidigt uppe och strövade idag dock somnade jag ju om men det är ju en annan sak haha!
 
Redhawk fick gå på linan idag med Goguen och ja han är grymt läcker att se på min pojk men han spände sig lite i traven, skritten var väldigt fin men blev en aningen tappigt i traven. När vi kom till galopp så jobbade han på bra men skulle vela ha ner honom lite till så kan inte säga utmärkt han har en finfin galopp så nu är det bara att stärka den så man kan få nytta av den också. Hans outfit var blått idag, blåa lindor med samma blåa nyans på schabrak han hade på sig sitt schabrak från JH Collection som ser urläckert ut på honom, tyvärr blev det ingen bild som var tänkt men jag tror faktiskt att jag har råkat slarva bort mitt minneskort till kameran så vi får se hur denna story slutar.. Ska leta men det jag kommmer ihåg var att jag la kortet i min byxficka efter att ha lagt in bilderna på Izabell. Buhu kommer börja gråta om jag inte hittar det dock vet jag att jag har fler minneskort men vart har jag lagt dem? (!)
 
Det var det schabraket jag hade idag
 
/ Tess

Trött i benen

Benen känns som spaghetti, sprungit och gjort massa stallsysslor. Sen iväg på träning med Macke.
\*Han gick superduper bra*/
 
Mina ben sa i alla fall stopp nu, så det blir att placera sig i soffan med datorn i knät och plugga igen sig lite! Jippie! ^^ Man har som sagt alltid någonting att göra här på skolan, så erkänner. Har en del att göra nu! I helgen ska jag plugga klart arbeten som ska redovisas om några veckor, så man slipper tänka på dem (A)!
 
 Snyggaste öronen ever! Nu ser dom mest ur som två håriga monster.. Om Macke nu bara kunde låta mig snygga till dem.. Gett upp hoppet om det för länge sedan! Haha!
 
// Emma
 
 

Glad hund

Enya är bara för charmig, vi var precis på en liten runda i skogen. Den vanliga rundan då alltså. Enya var jätte glad och skuttade runt som bara den och dampade hon sprang fram och tillbaka gång på gång och rev upp jorden så det blev jätte mörkt i marken. Jag gick in på en liten mindre stig för att kolla vart den ledde så då fick Enya komandot 'gå här' och hon var sååå duktig hehe men den slingan ledde ingenstans så vi gick tillbaka. Så fort jag hade kommit upp på kullen så fick jag ropa in henne för lite längre fram stod det ett par med hund och pratade och ville inte chansa att ha henne lös. Hon löd direkt sedan visste jag inte ifall hon såg dem men det tror jag för hon var framför mig så jag är väldig nöjd med henne nu känner jag att jag kan lita på henne ♥ Sedan när vi skulle gå förbi dem var hon lite stretig men löd ändå väldigt bra hon fick komandot 'gå här' sedan gick hon spänt men det var helt okej, duktig flicka! :)
 

Bild från rundan
 
/ Tess

aw sporthorses

Missa inte tävlingen som Johanna Grant har du kan vinna ett pris med värde på ca. 6000kr! För mer info tryck på denna länk -> ->LÄNK<-
Mer info om Aw sporthorses klicka på denna länk -> awsporthorses.se
 
 
/ Tess

Sömnig

Jahopp nu var det söndag igen då! Ligger i sängen med Enya som drömmer haha hon skäller till då och då och småspringer lite, jagar hon något eller? Är iallafall VÄLDIGT trött för vaknade tjugo i 2 idag/inatt och hade så grymt ont i magen så jag inte kunde sova tog då och hoppade i badet för det brukar hjälpa så låg där i några minuter innan jag klev upp för att gå till sängs igen och lyckades tack och lov att somna om igen innan mobilen ringde klockan 7 och tvingade upp mig. Enya behöver ju komma ut oavsett hur jag mår, visst kunde min mamma ta ut henne men jag vill fixa henne själv det är ju ändå min lille vovve :) Så tog morgonrundan lite snabbt och tog sedan lite frukost så jag kunde få i mig lite kraft.
 
Jag ska försöka jobba Redhawk lite idag allt beror på hur jag mår men just nu är jag helt okej så som det ser ut ska han motioneras. Det blir ett longerpass med gogue, ska låna emmas :)
 
Enya
 
/ Tess
 

2 timmars-runda

Var ute med Enya på en långrunda idag innan maten, den var på 2 timmar så tror nog hon blev nöjd. Jag gick slingan 2 gånger vilket blev 4km sammanlagt sedan vet jag inte hur långt det är resterande väg är men vi gick länge iallafall. Vi ska snart gå ut på en kvällsrunda för den blir tidigare idag då det blir för mörkt annars och det blir inte lika roligt då förstår ni haha. Tror nog inte Enya bryr så jätte mycket vilken tid vi går hon tycker om att springa lös vilken tid som helst på dygnet jag hoppas bara på att jag inte möter någon för Enya springer gärna fram till folk det är därför jag gillar att gå sent :)
 
Enya
 
/ Tess

Proud!

Gjorde pannkakor till lunch och INGEN gick sönder när jag skulle vända så för en gångs skull kunde äta hela pannkakor eller har gjort det innan men då har inte jag gjort dem haha. Blev mätt på bara några stycken men Enya hade nog gott med plats i sin mage hon fick några som hon kunde smaska på, medan jag lagade pannkakorna så lekte Izabell med mig så jag slapp stå där och tråka :)
 
Nu ska jag bara smälta magen lite innan jag ska ut en runda med Enya.
 
Ser det inte mumsigt ut?
 
/ Tess

Snart mot stallet!

Tänkte ta på mig ridkläderna snart för att dra mot stallet o ta en sväng i skogen med min diamant♥
Har inte gjort så mycket med henne i veckan då hon varit halt och jag känt att hon inte varit så himla hajj så hon har fått någon dags vila, men idag blir det skogen för oss båda, efter att vi tagit in skolhästarna, men det borde gå fort. 
 

//jasmin


Uppe med tuppen!

Jasmin och jag har jouren i både skol- och privatstallet i helgen. Vi var uppe med tuppen och gjorde alla stallsysslor i båda stallen. Nu latar vi oss framför tvn och äter innan det är dags att åter igen dra sig mot stallet om några timmar. I eftermiddag åker jag hem för att fira min bror, så snålt med uppdatering kan det bli för min del idag!

// Emma


Fotografering

Har fotat katterna lite och blev lite klick på Enya också, Izabell är så otroligt vacker och jag bara längtar efter att se hur hennes avkommor kommer att bli. Det är en redigt busig unge så ja hennes ungar blir nog busiga och snygga haha. Det som är härligt är att hon börjar känna sig hemma nu och Aggie och hon börjar bli bra vänner i början var hon ganska försiktig och väste mot Enya och Aggie men man vi gav henne tid och på en vecka ser man väldigt stor förändring på henne visst hon gillar inte Enya så mycket men hon är mycket med oss dock inte så jätte kelen av sig men det kommer väl :)
 
Izabell
 
 
/ Tess
 
 

Lördag morgon

Idag har jag inget planerat så förutom att fota lite, ska ta lite nya bilder på Izabell så ni får se henne lite mer hon är så fin :) ska passa på att göra det när resterande av familjen är borta de ska åka och kolla när min lillebror spelar fotbolls-match. Så då ska jag, Enya och katterna verkligen leva livet hehe det är så härligt när man har huset för sig själv.
 
Iallafall.. Detta kändes som ett meningslöst inlägg ville bara säga hej och visa att jag fortfarande levde :)
 
Vill köpa bättre kamerautrustning så man får finare bilder, denna bild är fotad med Jasmins utrustning som är så grymt mycket bättre än mig men vill ha ännu bättre så man kan utvecklas mer !
 
Bild: Emma & Macke
 
/ Tess
 

mysigt och kusligt

Kvällrundan med Enya idag var ju.. Självklart mysigt men också väldigt kuslig :o Man såg ingenting typ jag fick gissa mig fram och hoppas på att jag gick rätt. Det var så mörkt så jag fick verkligen anstränga mig för att se vart jag var tur nog hade jag Enya med mig som vägledde mig lite hon är ju så van med denna runda så vet var vi ska gå men ändå det är inte så roligt att inte se vart jag går det är just den anledningen som får mig att längta till snön för höstkvällar är så mörka så det är äckligt, snön lyser upp så mycket så man ser bättre tack vare det iallafall vart man går annars vill jag ha sommar då är det ljust dygnet runt typ :)
Jag hittade iallafall tillbaka igen som tur va haha så dagen var bra denna med glömde ju berätta förut men våra supertrevliga anställda bjöd mig på äppelpaj idag. När jag hade packat hö så kom Anette (stallchefen) ut och frågade ifall jag ville ha lite och kan man tacka nej? Tog 2 bitar för den var supergoood och snackade lite med dem, har hittat en tränare nu som jag ska träna för, ringde henne idag men fick inget svar och hon ringde tillbaka till mig runt 4 tiden men då var jag ute på en runda med Enya och mobilen låg på rummet död och höll på att laddas så det blev inget samtal idag för tyckte det var försent att ringa när jag såg det så det får vänta tills i morgon helt enkelt :)
 
Enya
 
/ Tess
 

Läckeby

Åkte hem idag och säger bara äntligen, inte att jag ville från skolan men jag har längtat efter att kunna säga 'det är helg' det har varit en jobbig vecka men jag vet inte varför det har inte varit något jätte ansträngande så. Menmen nu är jag hemma och har precis ätit det första jag gjorde var att ta ut Enya hon fick en promenix på motionspåret som är 2km pusslade ihop det med att gå en liten runda till så det satt bra det gick nog på 1,5 timme så är ganska nöjd ändå. Tränade mycket lydnad med henne det finns en lågt, långt staket längs vägen som vi tränade på hopp-hopp tillbaka osv. ett par hopp sedan hit-gå här (fot) och sedan tillbaka till hopp-hopp tillbaka osv. Gjorde så 3 gånger sedan räckte det hon var så duktig :)
 
Nu har det gått några timmar och enya ska snart ut igen, ska ta ut henne halv 8 igen sedan klarar hon sig till morgonen.
 
Enya
 
/ Tess

Full fräs!

Igår fick Macke springa av sig på galoppbanan, det behövdes! Men körde inte jätte hårt, ville inte att han skulle få för mycket träningsvärk, sen blir han så himla hängig och jobbig med huvudet när han börjar bli allt för trött, drar mest ner mot marken och bara springer. Vill ju att han ska jobba med ryggen, annars sliter det mer på dem än det gör nytta!
 
Tess var med och knäppt några bilder! Snyggingen! Favoriten var absolut bild nr 1!
 
 
 
 
Idag ska han få skrittas en stund för att hans (eventuella) träningsvärk ska släppa. I morgon får han nog stå, det är han värd, och på söndag blir det att rida igenom honom med gramanen igen, ev sätta upp någon markarbetsövning!
 
// Emma

Ny dojja på hoven

Äntligen fick Redhawk på sig en nu sko så nu är det bara att hoppas på att han behåller den på sig tycker inte det är så fint med en massa avtagna skor i hagen men vem vet Redhawk kanske tycker det?? ;)
Det gick bra dock var Redhawk lite smånervig i början och ville dra sig bakåt men fick honom att slappna av tillslut, han brukar slappna av när han små slickar på min hand tror nog det är en avslappnande grej för dem. Jag vet att det finns godis som de slickar i sig vilket jag funderar på att skaffa.
 
Det införskaffades också en nu grej i stallet idag nämligen en H20go Bag så det blir lilte enklare att fylla på vatten i hagarna, den rymmer 80 liter så man får med sig en hel del när den är full. Ska faktiskt ta och testa den redan idag för hästarna behöver vatten i hagarna får ta och börja använda de svarta fodertunnorna till hästarna för det blir svårt nu när vintern kommer om vi ska ha vatten i stora backar det fryser ju så blir inget bra med det. Neppnepp!
 
När vi kommer till motioneringen så får Hök vila idag och longeras på Söndag för mina föräldrar hämtar mig klockan 3 och jag hinner inte jobba honom på den lilla tiden jag har då jag slutar klockan 2 idag så det blir bara att sticka till stallet och fixa i ordning lite snabbt och sedan åka hem och mysa med gosehunden. Ska ev. kolla på ett jobb på söndag som jag förhoppnigsvis får men mer om det senare när jag har kollat på det :)
 
Nya prylen i stallet, lånad bild från www.hooks.se
 
/ Tess

Det finns liv här!

Nu äntligen sitter jag framför datorn och är redo för lite bloggning! Har varit i flyglen och kollat på Grimm Tv:n i villan var upptagen så fick dra ner dit och tanken var ju att blogga där men internet var så grymt seg så ni fick ett litet medelande från mig genom mobilen. Ganska bra att ha dem ibland :)
 
Redhawk vilade idag så han fick stå ute i hagen lite längre och tråka antagligen så hängde jag och kameran med Emma så jag fotade lite medan de galopperade för fullt på galoppbanan. Ser redigt härligt ut hoppas på att Redhawk kommer kunna komma upp i den farten och inte fortare snart, tror nog han kommer dit tillslut han är fortfarande ung med dålig kondis haha stackaren orkar inte speciellt mycket just nu. Iallafall så fick han stå men kom in sen när vi kom tillbaka för jag ville pyssla lite med honom han har gått med täcke hela dagen så den behövde nog lite vård de blir lätt tråkiga i pälsen när de har haft täcke på sig hela dagen pluss att han har täcke på sig under natten så ni kan ju tänka er..? Han blev väldigt fin i slutet iallfall hans svans fixades till också så nu är den redigt mumma :)
 
Morgondagen bjuder på att kliva upp tidigt och släppa ut hästarna sedan runt lunch tiden så kommer hovis äntligen och ska sätta på Redhawk en ny dojja eftersom han antaligen hade spelat pajjas i hagen och slängt av sig den.
 

Några bilder från idag på Emma och macce
 
 
 
/ Tess
 

Assegt internett

Sitter i flyglen där det är jätte dåligt internett så bloggning kommer sen. Har fotat emma när hon var på galoppbanan så ni kommer få se bilder sen laddar upp dem på fb nu :)


nytt mål!

Jag ska ta och spara Redhawks man nu så den blir lång ska bli roligt att se hur det ser ut han hade lång man när jag köpte honom men det klipptes av utan att lägga tanken på att det kanske skulle bli fint om den förblev lång. Så nu ska det växas :)
Ska också spara mitt hår så det blir långt har gillat att ha kort men saknat att fixa till det så ska pröva långt hår igen och vara noggrannare med att fixa det fint så det inte bara hänger och ser tråkigt ut. Så nu ska vi båda allt spara! Emma ska lära mig att fläta manen snyggt för jag kan seriöst inte det haha detta ska bli spännande det är faktiskt finare att fläta än att knoppa tycker jag så ni kommer antagligen se mig och Redhawk flätade på tävlingarna som kommer nästa år förhoppningsvis :)
 
Andra dagen jag ägde Redhawk - första gången i hagen
 
/ Tess
 

Latmasken Makaronen

Macke fick jobba ett pass på gramanen, attans vad han jobbar på fint! Men han tycker det är jobbigt! Galoppen vill han helst rusa på i 130 för att undkomma att arbeta ordentligt, antingen det eller så tjurar han ihop och saktar av hela tiden. Bara att vara tålmodig och jobba på men att samla galoppen. Macke är en herre med egen vilja, om det blir för jobbigt och krävande surar han ihop! Delvis för att han är lite lat i vissa lägen!

Mats tror att gramanen kommer hjälpa oss en del med hoppningen också, att hitta en bra kortare galopp med power! Vilket hästen måste göra i arbetet med gramanen. Sätta in sina bakben och arbeta med ryggen, tror det kommer bli toppen men något pass med gramanen i veckan och som hjälp på uppvärmningarna!

//Emma


Redhawk 18 September

Tror allt att Redhawk hade lite träningsverk idag eller något för han var en aningen tjafsig och gick väldigt mycket till och från. Jasmin red Mona alltså red hon inte Redhawk idag men hon ska få testa honom så småningom jag är bara glad att Mona kändes ren det blev ju lite fel vid skoningen tyvärr, blev inte heller några bilder eller film då heller men det blev ganska mörkt så skulle nog inte bli så bra. Vi skrittade fram en fin runda vid gökalund sedan började jag jobba honom när jag kom till ridbanan, han spände sig lite och var stel så försökte lossa honom lite och efter en stund ljusnade det så gick har helt okej när vi kom till traven var han en aningen springig och överböjde sig så fick verkligen kämpa med att jag skulle rida lätt låååångsammare och få honom att ta jämt stöd vilket gick lite sudär.. När det väl satt så tog vi galopp och tränade galoppskänklen genom att fatta galopp från skitt, tog från trav först. Det gick bra han lyssnar och fattar så rullade jag på i galopp en stund och försökte lossa han ännu mer där och få honom att ta att lugnt och äntligen (!) i slutet fick jag honom att få en fin rund galopp i helt okej tempo och saktade då av till trav och travade av honom vilket också gick till och från men det slutade bra så nu får han vila lite och sista passet för honom ska faktiskt vara utan någon på ryggen jag ska longera honom med Gouge så får jag se hur han reagerar på den vill bara att han ska slappna av och söka sig neråt :)
 
 
/ Tess

skrattar åt mig själv

Skolan är så snäll och låter oss ha resursdag så vi bara kan ägna oss åt det vi behöver så vi inte behöver ta den tiden efter skolan pluss att vi får all hjälp vi vill ha men då istället sitter jag och segar och kollar på youtube klipp och massa. Känner mig så duktig ;) Ne men ska ta tag och göra lite saker så jag inte känner mig helt misslyckad jag är bara så grymt trött just nu så vill bara ha helg eller lov så jag kan chilla hela dagen och bara ha allmänt mys.
Aja.. Dagen då! Redhawk ska motioneras lite lätt jag ska hoppa upp först sedan ska jasse få hoppa upp och rida lite på honom det ska bli kul att se vad hon tycker om honom sedan ska jag ta kameran och klicka lite kort har jag tur så kan jasse klicka några bilder på när jag rider :)
Annars så är nog dagen rätt så simpel, snart är det lunch så ska vi ha skoljogg men jag, emma o jasse och resterande ska gå en tipsrunda istället haha vi är så lata!
 
 
/ Tess

Att inte ge upp

Macke gick klockrent i går på träningen, helt underbar var han. Allt satt! Till en början var jag inte alls glad, bara förvirrad, ville nästan att något skulle visa sig. Någon anledning till att han stannar på tävling, nepp ingenting. Gick som en klocka, 1 m bana satte vi lätt.
Mats sa att det helt enkelt bara var att kämpa vidare. Så ut på pay and jump, och hoppa, om det inte går- stannar vi kvar och hoppar efter sista klassen, bara för att få igenom honom.
 
Vill så innerligt att det ska fungera! Macke är med andra halva, känner honom bättre än någon annan och han känner mig bättre än någon annan. Så jag kommer inte ge upp, det ska helt enkelt gå!
Mats förstod att det är jobbigt att få bakslag hela tiden, men det är så värt det om det släpper, för Macke kan! Är bara att hålla huvudet högt och kämpa på, även in till det sista!
 
Men om inga förbättringar har hänt i vår så är han väl ingen tävlingsponny helt enkelt..
 
 
 
 
// Emma
 
 
 
 

latar mig på lektion

Hade sovmorgon idag så satte mig och pillade på en uppgift som jag trodde vi skulle redovisa nu på denna lektion, alltså är jag färdig med allt och har inget att göra. Ska väl ta och kolla igenom den lite så jag är helt säker på att jag är nöjd sedan tyckte Mona (läraren) att jag kunde lägga till egna tankar om det jag skrev vilket var hunden men jag vene om det tycker det blir lite sudär när man ska skriva om det får aldrig sånt att bli bra haha. Menmen ska sätta mig och kolla på vad jag kan fila till :)Detta är alltså min första lektion för dagen och efter den har vi lunch så har vi håltimma till halv 3 alltså är jag ledig igen från 12:40-14:30, feels good! Sista lektionen är stalltjänst men där ska vi som har hästarna installade på skolan ha stallmöte så vi är inte med under hela stalltjänsten, men det skadar ju inte det finns lite saker vi behöver ta upp som till exempel behöver vi mer plats till vår utrustning såg igår att de hade satt dit en hylla så där kan vi lägga schabrat :)

Enya får stå för detta inlägg, fina vovven ♥

 
/ Tess

Redhawk 16 September

När jag började rida så var jag väldigt osäker på hur detta skulle gå för han var likadan idag när jag skulle ta in honom.. Jag sa bara uch när han höll på så förstår inte varför han gör så bara..? Han hade tappat en sko också men red ändå då han inte är så himla ömfotad och sedan skulle vi inte göra något hårt arbete utan bara skritta ut en sväng sedan kolla igenom han lite. Det var en annan som red sina hästar i ridhuset när Emma och jag kom - hon hade en som hon skulle byta till sedan, efter att ha skrittat ut så hade han lugnat ner sig för han var fortfarande stissig så när vi kom in i ridhuset var han lagom mycket uppvärmd och tog fint stöd i bettet blev helt kär i han igen haha tog lite galopp också och han var underbar då med precis vad jag behövde efter en sån jobbig start :)Han ska få på sig sko igen på Torsdag eller Fredag min hovslagare ska åka till stockholm i morgon och kommer hem på Onsdag kväll/natt så ska ringa han Torsdag FM så får jag en tid han ska få gå lugnt tills dess men lite arbete ska han få på onsdag det klarar han det blir bara att hålla han mjuk och fin inget mer :)



/ Tess

Räknar foderstat

Sitter och räknar foderstat till Redhawk just nu för har fått analysen på hö't nu. Ska ta och höja fodergivan lite för han får 8kg nu och ska få 10kg sedan får han fortfarande lite havre för tycker att han behöver det han mår bra av att få det så får han lite betfor också. Havren ska jag sänka och så höjer jag betforn lite granna så blir det nog bra :)
 
 
/ tess
 

Höstväder

Hästarna står med sina täcken på sig idag, höstrusket bankar på dörren. Riktigt tråkigt med regn, tur man har ridhus och varma kläder! Skulle däremot vara positivt att ha ett par ridskor som inte drömmer om att vara en swimmingpool.. Ett par nya skor behövs till vintern!
 
Längtar inte tills alla blöta, tjocka vintertäcken ska torka varje natt, täcken som ska bytas varje morgon och kväll. Så ett par till täcken att byta mellan skulle också behöva införskaffas, men tyvärr så är bra täcken så himla dyra. 
 
// Emma

Måndag

Sitter på hästkunskapen, räknar ut foderstater till hästarna. Äntligen har analysrapporten till hösilaget kommit, så nu ska exakta foderstater sättas!
 
Idag ska Macke ridas ut lite lätt, ev lite lättare arbete i paddocken på hack. I morgon är det hoppträning, får se vad Mats säger om vår situation ♥
 
 
// Emma

Målat

Såhär går det när jag målar ändå hade jag skyddskappa som gick ner till knäna typ men den åkte upp ibland så aa haha ;)


kväll på Torpet

Nu har alla anlänt till Torpet eller aa vi som delar villa iallafall resterande har jag ingen aning om. Jag och några sitter och kollar på Grimm och dampar runt lite har varit och gosat med Hök och tagit in honom, han var jätte stökig.. Vet inte redigt vad som flög i honom men det började när jag skulle stänga grinden han var väldigt närgången så jag tog handen och puffade till honom lite i magen som han inte brukar reagera så där jätte mycket på han brukar bara flytta sig lite lätt jag hade bara en hand så det var det enda jag kunde göra annars brukar jag självklart bara putta lite på honom. Gick vidare sen för kollade lite på Redhawk hur han betädde sig efter det för brukar kunna läsa av honom ganska bra men det verkade inte vara något han började gosa med mig. Men sen när jag gick framåt så bara slängde han sig och tippade fram gjorde då mycket halt och flyttade honom tills jag hade honom med mig. I slutet gick han äntligen fint med mig och förstod att det var okej så fick han komma in i boxen och äta lite. Vet inte redigt vad som flög i honom idag men det slutade bra som tur va :)
 
Får se om det blir hoppträning för vår del i morgon det beror på vädret
 
/ Tess

välkommen Izabell

Nu har den nya kissen kommit hem hon är en redig goding väldigt fin i päls och phsyke visst hon är lite rädd av sig fortfarande det är en ny familj hon är borta från sin mamma och syskon nu sedan är det nog speciellt att komma till ett hem med massa barn men hon verkar ta det bra hon ligger här i köket och kollar på oss :)
 
Snyggingen !
 
/ Tess
 

Typiskt Enya

Det är så typiskt Enya att vägra lägga bort sin leksak när man ska ut och gå med henne hon ska ha med den hela rundan eller hon lägger undan den tillslut så jag får gå runt och bära den tills hon vill ha den igen ;) Vi gick en runda som var lite mer än en timme lång så hon fick sig en promenix dock vet jag inte redigt vart jag gick utan bara gick dit jag hade lust haha. Tillslut kom jag hem igen trodde inte jag skulle komma hem på några timmar men hittade tillslut en affär som jag hade sett tidigare så visste vägen hem då. Jag fann ganska många vägar som jag kan gå sen det börjar bli spännande nu när man hittar mycket vägar som går var som helst :D
 
Enya
 
/ Tess

Tomma tankar

Vet inte vad jag ska säga, något är det som inte fungerar. Jag vet inte vad, och det är jobbigt att tänka på det. Tomma tankar börjar komma och jobbiga beslut kanske måste tas. Jag vet inte. Just nu måste jag ta reda på vad jag vill och känner, och försöka lista ut vad macke vill. Min älskade fina macke!

I miss us! ♥


söndag

Idag kommer den nya katten undrar hur den ser ut nu den var 6 veckor på bilden och nu är den 17 veckor. Annars händer det inte så jätte mycket ska tillbaka till torpet ikväll så då blir det en sväng till min Hök gud va jag har saknat honom haha har inte träffat honom på en dag och då blir jag sån här ;)
Min mormor kommer runt 3 tiden och katten kommer nog ganska snart så då kommer det att komma upp bilder här. Det händer alltså inte så jätte mycket idag förhoppningsvis händer det lite roligare saker nu i veckan.
 
 
/ Tess
 

kväll

Enya har varit ute på en kvällsrunda och fått springa lite lös och haft kul så nu räcker det för idag för båda 2 tror inte någon av oss orkar motionera något mer haha är grymt trött.. Så nu ska jag ta och sova för mina ögonlock åker nog ner snart det kommer nog gå ganska fort att somna. I morgon kommer Izabell ska bli spännande att se hur hon ser ut nu kommer nog att fota henne lite när det är lugnt mina småsyskon kommer säkert att hålla på med henne väldigt mycket som vanligt det är väldigt jobbigt men man har vänjt sig så jag kommer att hålla mig på mitt rum tills det mesta är över. Som ni nog har märkt är jag inte sådär jätte glad i mina småsyskon ;) Men hatar när det blir så stor grej av något det är jätte kul att få en till i familjen men de är överdrivna tror inte katten uppskattar det så mycket.
Iallafall enya och jag kommer att gömma oss på mitt rum ett tag i morgon. Nu blir det att sova så jag är pigg och förhoppningsvis glad i morgon ;D
 
Enya
 
/ Tess

Tjolahopp

Har suttit och kollat på Flipped vet inte varför jag började kolla men det var inget jag ångrar! Den filmen var redigt bra det var något som fastnade och jag kunde inte slita mig från Tv:n men självklart skulle min mamma störa mig i slutet av filmen och börja prata - LÄNGE! Lyssnade lite halvhjärtat på henne ville ju se filmen och var inte speciellt intesserad av vad hon sa haha var mer intresserad av filmen :)
Ska snart ut med Enya på en runda till gick en ganska lång lunchrunda på ca. 1,5h med henne men nu är hon säkert nödig igen och vill ut och röra på sig sedan vill jag ha ut henne en gång innan vi äter för brukar bli så mätt så jag inte kan röra mig på att tag så då tar det ett tag innan jag kan gå ut med henne.
 
I morgon kommer våran nya lilla kisse ska bli spännande att se hur hon ser ut :P
 

Izabell
 
/ Tess

godmorgon

Idag väckte lilla Enya mig för hon ville inte att jag skulle sova utan ville ha min uppmärksamhet haha så det var bara att kliva upp och ta ut henne på en morgonrunda har hittat en väldigt bra runda som man kan ta på morgonen faktiskt så det är positivt nu är det bara att fortsätta leta efter andra längre rundor :)
Det som ska göras idag är att kanske ta ett bad det skulle vara väldigt skönt och jag har haft lite ont i ryggen ett tag nu så det kan hjälpa lite annars ska jag nog bara vara hemma denna helg och plugga om jag har tur så får jag huset för mig själv det hade varit jätte skönt det kan bli lite högjutt här med alla barn så kan vara svårt att koncetrera sig hör knappt vad de säger på tv:n.. Menmen de skulle bort till lägenheten och städa där så har jag tur tar de med sig alla barn :)
 
Enya
 
/ Tess

snart kommer en nykomling

För några veckor sedan försvann en av våran katt hon hoppade ner från ballkongen (bodde på 3e våningen) och stack iväg vi vet inte varför hon hoppade ner då hon brukar ligga där så fint men olyckan kan hända tyvärr. Vi visste att hon fortfarande var i liv då flera hade sett henne men tyvärr hade vi inte lyckan med oss och vi hittade henne inte, hon har varit i tidningen och vi har fått lite tips så vi fortsätter hålla koll på henne och hoppas på att vi hittar henne. Auriga, våran andra katt, har känt sig lite ensam och tyckt det var tråkigt att bo själv så vi bestämde oss för att skaffa en till liten katt så hon får lite sällskap för nu har vi ju flyttat så att krumman kommer fram till våran dörr är ganska osanorligt tyvärr. Det vi fann var en väldigt fin kattunge på 17 veckor som lockade oss ganska rejält en fin liten flicka av rasen Siribisk katt så det var en annan ras som vi inte haft innan vi har bara haft Norska skogskatter vet inte redigt vilken av dem jag tycker är finast har ju aldrig sett en siribisk katt i verkligheten så tycker inte att jag kan dömma heller men när jag såg på bilderna så var den väldigt fin! Det som skilde sig från Siribisk katt och Norsk skogskatt var ansiktet en siribisk katt är lite rundare i ansiktet, dock så var det lite krångligt när vi skulle bestämde oss för den för just nu får vi bara ha henne på foder för uppfödaren vill ta ett x antal kullar på henne innan vi får ta över henne men hon kommer att vara hos oss hela tiden så vi kommer se fram emot att ha söta små lurviga kissekatter runt om oss haha så gulligt har haft kattuppfödning innan så är ganksa kunnig inom det området :) När hon har tagit några kullar på henne så blir hon våran då skrivs hon över helt vi har självklart ett kontrakt där det står att vi ska ta över henne.
 
Här är våran nya kissekatt (izabell heter hon, hur det stavas vet jag inte dock). Hon kommer antingen i morgon (lördag) eller på söndag, hoppas på i morgon
 
 
/ Tess

fredagen den 13

Hem kommen från börjes!
Tog en tripp dit och han med hala affären på 20 min. Hittade ett vinter täcke och ridbyxor!
Måste åka dit när jag har mer pengar känner jag!

Iaf,  min häst fick nya dojjor och där med blev hon halt! Sömen hade komit lite för långt in. Stackarn! 
Hovslagaren kom inom en kvart och fixade det!
Så på måndag är hon redo igen!
 

Nu blir det soffmys med denna gull hund!
                                                                          
 

L Ä S K I G T

Det äckligaste jag varit med om!
Adam ringde och sa att det låg 4 hästben utanför min hage frecis vid ingången.
Och typ 2 timmar innan hade ja precis varit där och släppt ut henne, och då låg de fan inget där!
Undra vem det är som har gått och lagt dit det!!? 
Känns lite läbigt så adam ska kolla till min lilla diamant senare ikväll! Håller tummarna för att allt ska gå bra!


Kommer knappast sova lugnt inatt! 

// jasmin
 

jag lyckades!

Nu på kvällen tog jag en runda på ca. 45 minuter, det blev inte något jättelång så men jag hittade inte någon jätte bra runda men den jag hittade var faktiskt helt okej. Jag gick först ner mot skolan som ligger ganska nära oss men gick runt där bara och kom ganska snart tillbaka till huset så gick då uppför en gata och hittade en liten slinga och det var antagligen den som mamma hade snackat om så då släppte jag Enya och lät henne springa av sig lite, det tyckte hon var jätte kul :) Dock så var det lite sudär att gå där för det var ganska mörkt så man fick nästan kisa lite för att se vart man gick så nästa gång ska jag ta och gå lite tidigare så jag kan se bra, när jag kom ut igen så blev jag lite besviken för hade hoppats på att den skulle vara längre men det var bara på en kvart typ så kopplade henne och började gå på en väg mellan en massa fält som jag så småningom kommer kunna släppa Enya på jag gör det inte nu för de kör med traktorerna där men vände tillslut det skulle säker vara en evighetsväg haha men kände inte för att gå där då det var mörkt och det kom en massa dimma så ingen skulle kunna se mig och jag skulle inte kunna se vart jag var. Så gick då hem igen och tog kväll Enya pendlade mellan att ligga och sova och komma och tigga om att jag ska mysa med henne hehe söt vovve ;*
 
Enya
 
/ Tess
 

Nya huset

Idag är första dagen jag är i det nya huset och det är ganska snyggt faktiskt det trodde jag inte haha! Har vetat att vi ska flytta och att de hade flyttat in men eftersom jag bor på skolan har det inte blivit så att jag har stuckit hem och kollat. Har varit ute med Enya en runda och ska ut med henne nu igen ska försöka hitta en skogsrunda där jag kan släppa henne det finns väldigt mycket fält men där kan jag ju inte vara nu för de sår ju och en massa så det gick inte men fick tips på lite rundor som jag ska gå nu så får hoppas att man kommer rätt :)
 
 
/ Tess

tvättar

Håller just nu på att tvätta egentligen skulle ju allt ligga i torktummlaren nu men typiskt nog hade jag glömt att sätta igång tvättmaskinen eller rättare sagt hade jag tryckt 2 gånger så jag hade startat och pausat.. Menmen jag har fortfarande tid ska vänta tills det blir färdigt sedan ska jag dra till stallet och kolla på hoppträning för Ann-sofie som jag ev. ska börja träna för hon kommer till ingelstorp 1 gång i månaden :) Ska försöka få kontakt med henne så jag kan fråga ifall hon har plats och hur mycket hon tar min ridlärare säger ca. 360kr vilket jag tycker är ett helt okej pris men sedan säger vissa 900kr och det tycker jag nog är lite häftigare.. Men vi får helt enkelt se!
Pojken vilar ju idag för han gick sitt sista pass för veckan igår så nu ska han bara gå runt och äta i hagen och jag ska hem till min lille vovve och mysa med henne plus att jag ska till vårat nya hus som jag inte ens har sett på varken bild eller IRL! xD Spännande ;) Mamma eller pappa hämtar mig klockan 4 så känner mig liite stressad vill så gärna hinna färdigt med allt nu så jag slipper det på söndag men rummet är städat och tvätten påbörjad, Redhawk är helt klar dock ska jag borsta honom om jag hinner annars får han gå lite småskitig kan ju annars alltid ta och borsta honom ute i hagen :)
 
 
/ Tess
 

"pay and jump"

Antingen såg jag fel på tiden eller hade dom ändrat tiden dagen innan, För när jag kom dit var sista starten.

Valde att träna efteråt så jag slapp stressa som ett as. Träningen gick jätte bra och banan flöt på!
hoppade några enstaka hinder 1m och har kommit fram till att moona verkligen behöver en mag platta i hoppningen. Hon har en så jädra bra teknik oc synd att förstöra den genom att hon får ont när hon tar upp benen till magen. NÄStA INKÖP

Lagom trött och sliten idag. Godnatt allihopa!

Har iaf suttit och redigerat lite bilder. alla är inte dom bästa. 
 

//jasmin

Redhawk 12 september

Stack till galoppbanan själv med Hök idag, Jasmin tävlade ju och emma hängde med henne så det blev så att jag fick skritta dit själv helt enkelt. När jag var påväg dit så tog jag faktiskt en funderare på om jag bara skulle ta och rida en liten runda istället men bestämde mig sedan för att det blev galoppbanan ändå man måste ju passa på när det har regnat annars är det för hårt så nu när man har chansen får man ta den :) När jag skrittade vid KRS så var det en ponny som var ensam i hagen och brallade runt som bara den och Redhawk blev helt uppstissad på grund av den han har inga problem när hästarna tar att lugnt men när det är sudär så vill jag inte redigt chansa att han kommer att stanna kvar nere på marken haha så hoppade av och blev lite sudär 'men ååååh ska du vara lugn nu bara för det xD' men det fick jag äta upp för bara en stund efter att jag hade tänkt det så kom han i full galopp mot mig och Redhawk och min lille hök blev grymt skrämd och snurrade runt, sötpojk ;) Gick bra iallfall vi bara fortsatte gå och hans reaktion på detta var bra så nästa gång behöver jag kanske inte hoppa av det är bra när sånt här händer för då vet man på ett ungefär hur de reagerar innan så hade hök sprungit som fasen men han har mognat väldigt mycket! När vi kom till galoppbanan så skrittade jag ett varv så Redhawk kunde få kolla runt lite för han var lite småspänd och vill inte börja arbeta honom då, han studsade till lite då och då men fick fram honom så när ett varv hade gått började jag först jobba honom i trav och då taggade han till och ville börja galoppera haha så ena steget var trav och nästa galopp, nya sortens tölt? ;) När jag väl hade fått honom till att lyssna så tog jag galopp och det gick på bra tog ett varv i båda hållen sedan fick det räcka, det tog ett tag innan jag fick honom att fatta höger galopp men det gick tillslut YIPPIE! Han måste bli starkare där det märks tydligt men galoppträningen blev redigt lyckad och han var väldigt fin och tog bra stöd när jag travade av honom så fick han en dusch och sedan gå in och äta mumsigt hö medan jag fixade ihop allt. Btw. Han gick i alla vattenpölar utan några som helst problem nästan redan från början, är sååå glad över min pojk!
 
 
/ Tess

Ridit hök

Sitter på en väldigt duktig kille just nu :)


I kväll händer det!

Ikväll drar jag med Jasmin till en pay and jump. Hon ska hoppa 80 cm med Moona, ska vara med som ett mentalt stöd och hjälpa henne. Om vädret tillåter blir det säkert ett par bilder också! Önska henne lycka till!
 
 
//Emma

Dressyrpass i regnet med tjejerna! 11/9

Efter en fullspäckad dag igår med massa aktiviteter så blev det ett kort ridpass i ridhuset på kvällskvisten. Regnet öste mer eller mindre ner så man uppskattar verkligen ridhuset!
Macke var otroligt fin i travet, tog fint stöd och jobbade på. Gjorde mycket bogen innanför, öppna, sluta, skänkelvikningar på långsidorna och flytta för skänkeln på volt. Fick loss honom bra på det viset!
Galoppen fungerade däremot inte alls, som jag misstänkte. Brukar alltid vara svårt att få honom avslappnad och lugn i ridhuset. Han springer mest bara, därför la jag mer tid på traven. Väntar tills jag har en graman som jag kan arbeta igenom honom med!
 
 
Macke vintern 2011. Varit min i någon månad. ♥
 
// Emma

Hoppträning Macke 10/9

Förlåt för dålig uppdatering! Ska bli en förbättring på den fronten! Men vi har haft riktigt mycket att göra så fanns elt enkelt inte tid för att sätta sig med datorn och skriva ett inlägg!
 
Hoppträningen i tisdags började väl inte så bra- det första jag insåg när jag sadlade Macke var att förbygeln saknades. Suck! Glömde den, jag som aldrig har glömt något innan, brukar vara så duktig med det där (inte för att skryta! haha!), men någon gång måste det väl hända.
Tänkte att denna lektionen kommer bli ett helvete rent ut sagt. Macke är otroligt hög med sitt huvud, och är svårt att få honom hålla det i normalläge och samtidigt ha stöd och kontakt så man kan korta honom osv. Vågade först inte ta någonting i honom, ville inte att han skulle flyga upp med huvudet och skalla mig, hänt förut! Och sen blir det ju svårt för honom att se hindret om han har ögonen upp i taket. Men det gick över förväntan! Vist var han lite hög med huvudet, och jag tog inte lika mycket i honom så blev lite krux med att få till den rätta galoppen. Men en bana på 1 meter flöt på ganska bra ändå!
 
Fick låna Mats graman och rida fram i, pratade med honom förra veckan att Macke är så otroligt svår att få igenom i dressyren. Han tar verkligen inte för sig och blir inte så lätt eftergiven med ett ärligt stöd i bettet. När jag tar lite i tyglarna känns det som att dem är fästa i luften. Så Mats trodde i alla fall att gramanen skulle kunna passa oss. Och alldeles riktigt, gud vad fint han gick! Höll ändå inte gramanen så kort, mer än i början för att få igenom honom, men man får successivt länga den så han inte bara drar ner huvudet och stretar istället. Macke tyckte det var jobbigt men gud vad fin han var! En sådan ska inskaffas! Sålänge ska jag låna Jasmins då min plånbok redan är mer eller mindre tom ^^!
 
Bild från Ölandshoppet i somras!
 
// Emma

Rodeo

Att man kan kan känna så fruktansvärt mycket hat mot alla inom rodeo!
Fick en Svenska uppgift som handlade om att man ska argumentera om man är för eller i mot, Valde då rodeo och gud vad hemskt!
Har aldrig riktigt velat kolla på några youtube klipp så jag verkligen mår piss efter jag sett klippen, men kände mig manad till det idag, vilket jag ångrar. Tycker att dom gör alla fel dom bara kan. 
 
 
-------------

Idag är det iaf pay and jump och jag är taggad. Hoppas bara moona oxå är taggad.

//jasmin

första lektionen klar

Godmorgon kanske man ska skriva först vem vet du som läser detta kanske var en sådan lyllos som vaknade nyss hehe :) Hästarna gick ut kvart i 8 på ett ungefär och Redhawk fick faktiskt gå ut utan täcke då hans fortfarande var jätte böltt efter allt regn igår och det var ganska varmt i luften så tror inte han kommer att frysa, det tunnaste jag har efter mitt regntäcke är 100 grammat så tyckte det skulle vara lite varmt. Idag ska han iallfall få ett galopp-pass på galoppbanan sedan får han vila resten av veckan för han har jobbat på så bra sedan är det 3e ridpasset för veckan och tycker inte att han behöver gå mer än så. Jag hoppas bara på att jag kommer komma fram till galopp banan för det vet man aldrig när det gäller min Hök han kan protestera för han är inte så glad i att gå själv haha men vi kommer nog komma fram till slut :)
 
 
/ Tess

Redhawk 11 september

Redhawk fick gå ett kvällspass idag eftersom vi blev så pass sena men tror nog inte han brydde sig så mycket. Början av passet var lite krångligt då det var en i ridhuset som tömkörde sin häst och Redhawk är lite spänd i början när det är nya hästar runt om honom - han känner sig lätt trängd och försöker då smita iväg lite. Men det gick över förväntan för så som han var i vintras var inte roligt alls men han har nog mognat till sig lite :) Det var inte det som var den jobbiga biten utan det jobbiga var att emma, jag och jasmin fick hålla oss på en volt i början för det går inte att rida där hon tömkörde då det inte finns plats men hon flyttade på sig lite tillslut så vi fick en större del att rida på så vi kunde ta och börja jobba dem i trav också. Tanken låg på att få honom att ta stöd i betten och söka sig neråt i skritten är det inte så jätte krångligt att få honom att ta stöd när man väl har kommit dit en gång dock måste man jobba honom dit igen när man travar för han slutar lätt med det och det blir lite hängande tyglar men killen jobbar på och sköter sig bra. Han är lätt lärd så han förstod tillslut vad jag ville och fick ett fint stöd efter ett tag. När jag jobbade honom i galopp så tog jag inte och fattade så många galoppfattningar utan lät honom va med det och försökte få det bra från början sedan lät jag honom galoppera runt lite och jobbade honom i en lägre form det gick fort kan jag säga men tyckte ändå jag kunde kontrolera honom hyfsat bra han är inte van att behöva gå på ett sånt smalt område så det var jobbigare för honom våran ridbana är grymt mycket bredare än ridhuset så det krävs mer av han där. När han hade galopperat fram lite så satte jag mig ner på honom och tränade han det var jobbigt men fick inga protester vilket är positivt så nu är det bara att jobba på och bygga muskler så han blir en fin pojk. Ska ta och lära honom lite skänkelvikning snart testade lite idag och han är pigg mot det förstod inte helt men fick något bra steg hehe han kommer dit också snart ska ni se det jag nog ska träna in nu är galoppombyte prövade ett idag men jag jobbade inte tillräckligt så jag förtjänade inte att han skulle byta får vara noggrannare med det. I morgon blir det galoppbanan och lunka runt i ett bra tempo och skvätta i vattenpölar :)
 
 
/ Tess
 

Silverstone 11 september

Idag fortsatte vi med skänkelvikningar längs långsidorna och det gick väldigt bra när vi körde med bogen på spåret men när vi skiftade så att man skulle ha bakdelen på spåret blev det en aningen med komplicerat haha ;) Ridpasset började med gymnastik och balansövningar så det var bara att knyta tyglarna och sätta sig och stretcha låret och se till att man sitter med insidan av låret och rider hästen kan säga att när jag jobbade just den musklen för man skulle se till att ha låret ordentligt och sedan dra ut benet då var det någon del i mitt högra ben som protesterade.. AJ! Men det blev helt okej efter en stund så tänkte inte mer på det.
När vi började rida så körde vi ännu mer balans då tränade vi att rida lätt i 3 takt vilket jag inte har något problem med utan jag lunkade på där i trav visst att man kommer i obalans ibland men inget som verkar störa det är bara när jag reser mig och hästen går iväg lite fort som jag kan böja mig lite mycket fram, det är lätt fixat så man kommer tillbaks till rätt ställe ! Resten av ridpasset var att köra skänkelvikningar längs långsidorna och lösgöra dem är redigt nöjd med mig när det gällde det för jag har haft väldigt svårt med skänkelvikning då mina skänklar är svaga som små stickor men nu har jag kämpat på ganska bra och jobbat på det så dagens arbete var super tyckte jag :) Sista övningen var att se till att kunna hantera hästen enkelt i lätt sits också så vi stod upp i galoppen och njaaa det var lite mer komplicerat hehe för mina läder var ganska långa så jag var faktiskt tvungen att stå lite på tårna för att klara av det jag var på sista hålet och ville inte ställa mig mitt i ridpasset och snurra mina läder utan det fick va. Vi tränade magmusklerana rejält för det är dem man ska få hästen att gå där man vill så vi skulle med hjälp av magmusklerna få hästen att sakta av eller öka samt få till en bra galoppfattning från lättsist (i trav) och jag lever på en galoppfattning som sten och jag gjorde så grymt snyggt! Höll på att dö när jag gjorde den för han satte verkligen under sig och gjorde en sån fin fattning hihi blev kär i han där^^
 
Så resultatet på detta ridpass var mumma, sten och jag jobbade på suveränt :)
 
Några av våra (ingelstorps) lektionhästar - inte bild från idag
 
/ Tess
 

3 flickor försvunna

Ingen har tyvärr skrivit ett inlägg idag men det har inte funnits tid till det då skolan gick hela tiden och sedan har vi varit på hansa och handlat och tillslut så kunde vi gå till stallet och rida våra små pållar! Sedan har det bara varit en massa små pyssel och skönt nog så hann man duscha också innan klockan blev allt för mycket :)
Tanken var faktiskt att inte köpa något på hansa men det blev lite godis med hem för det är så gott hehe dock har jag smällt i mig allt redan så det är slut får köpa nytt i helgen. Godisgris från topp till tå! :D
Om jag sammanfattar dagen så har jag ridit Sten på lektionen, jobbat på flitigt i skolan, har också hafft villa möte med dem jag bor med, åkt till hansa och sist ridit och fixat med hök :)
 
 
/ Tess
 

Kollat cross!

Stressade iväg efter skolan för att hinna med till crossbanan, slutade med att jag och adam fick gå en jädra bit innan hans storebror kom.
Alltså fick min sötnos en vilodag idag. Har även in planerat en pay and jump nu på torsdag. Emma har lovat att följa med och lugna mina nerver!

//jasmin

Hej igen!

Sitter i villan nu och pysslar lite ska nog snart dra ner till kaffestugan och umgås lite så jag har något att göra. Det finns en negativ sak och det är att jag har grymt ont i huvudet och har haft det i några dagar nu hoppas bara på att det går över snart.. När det är huvudvärk så hjälper inte smärtsillande för min del utan jag får gå såhär och ha ett hängit huvud tills det går över. Nu ska jag inte dra upp massa negativa saker det var bara det :)
Mös ett bra tag med min lille hök i hagen och täcket åkte av, det skulle börja regna idag stod det så to på han ett ofodrat regntäcke men det kom aldrig något regn så väderprognosen ljög bara för mig haha får se hur vädret blir i morgon det var ändå ganska kallt idag så var på så sätt ganska skönt att ha täcke på dem på pollarna. Ska ner till Redhawk lite senare och pyssla om honom lite innan det är dags att gå in i boxen för natten.
 
Btw. Skrev innan att jag hade varit på Ica och det var jag, mitt hårspray var slut så det var akut att få lite nytt så hoppade på cykeln och stack till affären så nu kan jag få lite efterlängtat spray i håret igen :)
 
 
/ Tess

Med redhawk

Är med redhawk nu och ska ta av han täcket har precis varit på Ica och handlat. Ska ta in hök senare och borsta lite på han :)


Moona hoppträningsfilm 9 september

Här är filmen från när Moona hopptränades igår :)
 
 
 
/ Jasmin

Fullt upp

Ja, som sagt är det saker som ska göras, saker som händer och allmänt påhitt som tar upp hela dagen. Varit lite tid framför datorn, men nu har vi en liten håltimme innan vi ska iväg till stallet för att ordna lite med skolhästarna. Sen drar jag och Macke iväg på hoppträning, tagga! Mer uppdatering kommer i kväll, men först och främst måste jag få lite plugg gjort!
 
 
// Emma

dagen

Har typ slutat nu det ända som vi ska göra när det gäller skolan är att ta in alla hästarna + fölisen vid halv 2 efterssom veterinären kommer klockan 2 och ska ge dem vaccination spruta. Det är skönt att man inte behöver tänka på det nu resten av året för Redhawk vaccinerades i augusti så det är en bra tid fram tills dess :) Vi skulle egentligen haft körning nu men det blev inställt på grund av något jag har ingen aning varför men jag klagar inte alls för det är grymt skönt att ha lite extra ledigt vi tar igen det på fredag så vi har ingen sovmorgon då det blir istället körning på morgonen och ridning efter det.
 
När det gäller fritiden så ska Redhawk få vila idag så han är pigg tills torsdag för då är det galoppträning på galoppbanan som gäller jag ska ha lite tempoväxling med honom då så jag är säker på att jag kan ta tillbaka honom samt få fram honom nu ska han fasiken få bra kondition och styrka galoppen ska vara en bra gångart. Sedan blir det att jobba av ev. träningsverk på fredag så då blir det dressyr ska ta och utöka svårighetsgrederna där också snart :)
 
 
/ Tess

Redhawk hoppträningsfilm

Filmen från när Redhawk och jag hopptränade igår :)
 
 
 
/ Tess

Redhawk 9 September

Hök gick väldigt bra idag faktiskt är väldigt nöjd med honom och är nöjd med mig med dock måste jag bli mycket bättre på mina händer måste ge mer eftergift annars funkar det inte när vi kommer till högre höjder. Så DET ska allt tränas på! Vi hade väldigt många titthinder framme faktiskt och kan absolut inte säga att Redhawk är tittig han kollar knappt på det utan bara skuttar över utan några som helst problem. Vi hade vattenmatta, grind och regnbågshinder framme mer orkade jag inte dra fram men det räckte tyckte jag man ska inte överdriva med sånt :) I början tyckte jag att vi kom lite nära ibland men han löste det väldigt bra själv så fick vi väldigt bra avsprångspunkter och vi flög över hindrerna vi slutade på 80cm och gosh han är så grymt härlig att hoppa med mitt mål detta år är att hoppa 1m men för att han ska klara det så måste han få upp konditionen och styrkan mer men dressyren börjar komma igång bra nu han fattar galopp väldigt fint tar skänklen och förstår vad jag vill :)
 
Bilder från idag
 
 
/ Tess
 

hoppträningen!

Hoppträningen gick jätte bra och blev super nöjd!

Blev en bana på 90 och en oxer som slutade 1.20m 

Bjuder på lite bilder från början av ridpasset 
 
 
 
 
 lite nära, men ingen vägring!
 kamel?





 
 

fixat i stallet

Har varit i stallet och fixat i ordning där med Jasse så nu är det bara att sticka ner dit klockan 5 och bygga fram banan som vi ska hoppa och självklart fixa hästapollarna snygga ;) Redhawk får gå utan boots idag och se till att läka till sig om fossingen så ska jag pröva bootsen på han sen igen och se ifall det går bättre får han skav igen så blir det ingen mer användning av dem men tycker det är lite konstigt att han får det så tror att han fick lite sand där och att jag inte lät det läka helt ordentligt utan satte på några dagar senare bara. Jaja slut tjatat om det nu, ska snart dra och äta lite innan vi drar till stallet igen. Hoppas på att Redhawk sköter sig bättre idag än vad han gjorde i lördags :)
 
 
/ Tess
 

Sista lektion

Sitter och har våran sista lektion nu som är hästkunskap det är bara 10 minuter kvar sedan är det slut så då blir det nog att sätta sig med lite läxor för blev inte klar med allting igår då jag tappade koncentrationen helt. Det jag är taggad för idag är det hoppträning på schemat Redhawk ska få gå utan boots idag och hoppas på att det går bra och att han inte trampar på sig allt för mycket. Ska se till att lägga in filmen direkt när jag har ridit så det inte tar flera dagar igen hehe ;) Ska kolla ifall Emma kan filma ev. fota lite tror nog hon kan filma lite iallfall det brukar inte vara några problem och som jag tolkade det ska vi bygga bana (?) ska kolla med Emma vad hon hade tänkt :)
 
Fotade Redhawk igår
 
 
/ Tess

Morgon i stallet

//Emma


Filmen

Bättre sent än aldrig, satte ihop filmerna från hoppträningen med Redhawk nu så ni kan få kolla på det. Han skötte sig verkligen super då och ska hoppträna honom i morgon igen vet att det blev ganska tätt inpå varandra nu men vi har satt upp schema på hur ridningen i veckan kommer att se ut så hopp och galoppdag har fasta dagar sedan får jag placera in ett dressyrpass när jag anser att det passar :)
 
 
 
/ Tess

Sep. 08, 2013


Fixat och klart!

Nu är allt i stallet fixat så det är bara att ta in hästarna ikväll allt gick bra och Enya tycker det är roligt att vara med mig i stallet tog också och putsade min utrustning för jag gjorde aldrig det igår så nu blänker allt igen så fint!
Resten av dagen för mig är ganska ointressant.. Jag ska plugga och göra färdigt alla mina läxor som vi har så antagligen kommer bloggningen från min sida att vara en aningens trist men jag ska komma med en jätte rolig nyhet till er någon gång under dagen + filmerna från Torsdagens hoppträning kommer upp idag lovar jag har varit väldigt dåligt när det gäller det nu tyvärr.. Menmen idag ska allt bli klart och jag ska bli duktig! :D
 
Yakari, våran äldsta häst på skolan. 18 år gammal - jag fotade bilden igår
 
/ Tess
 

Sommarminne

Sommarvärmen tycks aldrig vilja släppa, solen skiner för fullt och varma vindar sveper förbi utomhus. Visst är det härligt med sommar, men nu är känner jag att jag är redo för hösten. Att gosa in sig i varma tjöjor och mössa när man ska ut till stallet, eller sitta inne med ett täcke om sig och en varm kopp choklad i handen ♥
 
Det roligaste och mysigaste sommarminnet från denna sommaren tillsammans var nog när jag och min syster Diana åkte iväg med hästarna och badade. Herre jesus vad kul Macke tyckte det var när vi väl fick i dom i vattnet. Brukar alltid vara lite knepigt, men när en häst går ner, går oftast resten i också!
 
Macke galopperade mer än gärna omkring i vattnet och dampade. Tror minsann han försökte göra världens största vattenstänk där ett tag! Sötnöten!
 
// Emma
 

Redhawk 7 september

Dagens ridpass gick uselt ett sådant här ridpass har jag inte haft på väldigt länge han bara spände sig och sprang, försökte sticka och springa ifrån mig och massor massor mer! skrittade fram honom lite och började småjobba men han tog aldrig stöd försökte sedan trava så mycket jag kunde men det verkade som att han bara hade massor med överskotts energi men så brukade han aldrig att vara så tyckte det var väldigt konstigt tog då galopp och försökte jobba honom där för det brukar vara så att jag måste galopera innan jag verkligen kan få honom dit jag ville men han tog alla chanser han kunde för att smita i från mig och ja han lyckades ibland men fick tillslut stopp på honom. Det är också en sak som inte är likt honom om han har överskottsenergi så brukar det vara lite bockningar i början av galoppfattningen men inte mer men jag började då korta upp honom för att få honom med mig lite mer sedan när det gick hyfsat så lät jag honom ta att lugnt och skritta för han var väldigt svettig så kom jag och tänka på bootsen för i söndags när jag hoppade med dem så hade han fått skav så jag gick till Lynn och bad henne ta av han dem oc jo visst det hade skavt upp igen.. Så antagligen var det därför han höll på så för tog och travade honom lite och jobbade lite i skritten och gosh vilken skillnad det blev direkt när han upptäckte att de var av han blev avslappnad direkt och jobbade på helt okej så det var en hyfsad bra avslutning. Jobbade inte alls länge utan tog bara något varv sedan nöjde jag mig och la ridpasset bakom mig. Det som var azum idag faktiskt var att han gjorde väldigt bra galoppfattningar han börjar fatta dem bra nu :)
 
Lynn fotade lite när jag red idag, blev ett ridpass på gräsbanan
 
 

Härlig skogspromenix!

Var på en jätte härlig skogsrunda med Enya och Lynn var med så jag slapp gå själv och tråka hela rundan, Enya tyckte det var jätte kul hon sprang runt och letade pinnar och kollade runt. Klickade några fina bilder på henne som ni ska få se hon är så charmig så det är inte klokt och nöjd är hon det märker man hon ligger och myser med oss eller nja för tillfället står hon och käkar lite. Hon är så trött på kvällarna så hon ligger och snarkar så fort hon kan :) Det är faktiskt sista kvällen jag är med henne sedan hämtar mamma henne för jag har skola och kan inte ha henne då det är redigt trisst för jag vill ju vara med min lille vovve det känns så ensamt när jag inte är med henne. Då har jag ingen som snarkar vid mina fötter :( Vill så gärna ha henne här på skolan men går tyvärr inte men jag är väldigt glad att kunna vara med henne under helger för bandet mellan människa oc djur är underbart jag kan seriöst inte ha en bättre vän det svåraste blir nog för Lynn när Enya åker för hon har blivit ganska kär i Enya vilket inte är så konstigt för Enya charmar alla som är i hennes närhet hehe :)
 
Enya idag
 
 
/ Tess
 

Maccis 6-7 September

Igår var Jasmin och jag ute och sprang av hästarna i skogen. Brukar aldrig vara några problem att få igenom meningen med dem passen när man kombinerar Macke och Moona. Båda vill vara först och är otroligt tävlingsinriktade, går i 130 hela tiden om man låter dem bestämma!
Så lite trött blev han allt, bra träning att låta dem galoppera längre sträckor ibland. Muskler och kondition är väldigt viktigt att dem har!
 
Märkte att Mackes päls blivit väldigt lång, dags att klippa honom nu i veckan. Han började fälla tidigt i år, så klippte honom redan första gången strax innan skolan började.
 
Idag, lördag fick han då vara ledig. Är ju hemma i helgen. Tess har jouren. Macke går ganska hårt nu, tävlingar, träningar. Så han ska få lite fler vilodagar än han brukar för att kompensera. Så en dag i veckan där han får stå helt, en dag som han bara skrittas eller får gå i skrittmaskinen en stund, hoppträning en dag, galoppbanan en dag, sen markarbete och dressyr för läggas in där emellan är planen!
Mycket tid ska läggas på kondition och styrka. Han måste orka att hoppa lite högre banor!
 
Macke i våras, 1 m- pay and jump- felfria
 
// Emma

My new room

Jag och min mamma har nyligen flyttat in hos hennes kille. Fullkomligt älskar huset, stor fin tomt, fint kök, badrum, vardagsrum och är jätte fint inrett. Underbart att bo i hus igen efter ett drygt år i lägenhet! Hus- tummen upp!
 
Har i helgen finslipat mitt rum, plockat i ordning det sista och rensat ur alla småprylar som inte längre fyller någon funktion. Älskar mitt nya rum, stor garderob med skjutdörrar längs ena väggen + tv! Riktigt mysigt! ♥
 
 
 
Härliga Iphone bilder får stå för uppvisningen då min kamera är på skolan!
// Emma
 
 
 

varm fredag

Gosh va varmt det är hade faktiskt börjat hoppas på att det skulle bli kallare nu och att vintern skulle komma jag gillar inte den hära iskalla kylan som kan vara men det är rediogt mysigt när snön ligger på speciellt när man kan galopera runt i snö det är både roligt och väldigt nyttigt för häst och ryttare! :) Jag hoppas iallfall på att det inte ska bli allt för varmt idag utan lagom så man fortfarande kan njuta av dagen för Redhawk ska motioneras lite lätt idag på antingen ridbanan, ridhuset eller gräsbanan har inte redigt bestämt mig när det gäller det än. Det som är fixat idag är att jag släppte ut hästarna vid halv 9 tiden och mockade boxarna samt fixade hö till Redhawk så han är helt klart det är bara macke och Mona som ska fixa nu sedan hade jag tänkt att fixa Redhawk lite snygg i manen för han ser ut som ett litet troll haha så det ska tunnas ut och kortas. Enya har varit med i stallet och busat runt lite med oss vi har också hoppat lite agility och ja hon har blivit bättre hon lyssnar på mig bra tillslut men det krävs fortfarande mycket träning för jag måste ryta till för att hon ska lyssna på mig men i slutet tyckte jag allt det gick bra och vi hoppade lite höjder och längder sedan sprang hon genom en tunnel som tillslut var utan problem. Både hon och jag måste träna på att få bättre komunikation när det gäller sådant här och det ska jag allt hårdträna på! Dressyr och agility ska allt komma igång nu :)
 
enya
 
/ Tess

Silverstone 6 september

Det var lydnadshoppning som stod på schemat idag och måste väl erkänna att jag var lite putt på det när vi fick reda på det haha vill känna lite på höjderna nu faktiskt för det var ett bra tag sedan jag gjorde men det blev ett väldigt lyckat ridpass ändå idag tycker jag vi rullade på hinder på 60cm kanske? Först var det travhopp och tänk på att rida rakt efter och inte gena och det var lite krångligt för mig då sten väldigt gärna skjuter ut bogen och stretar men jag la bara en volt eller fler tills jag kände eftergiften och kom därefter på ett sockerbitshinder. När den övningen satt som det faktiskt gjorde ganska snabbt för han blev redigt fin tyckte jag dock fick jag komma i väldigt samlad galopp nästan dressyr galopp för att han inte skulle skjuta iväg mot hindret jag ville få honom att vänta på mig och hoppa fint. Det andra var studs på rundat spår och ja jag har ju mina problem med att jag tar bort min högersida totalt ibland och därav så åker vi lätt åt vänster då jag inte hjälper till med högerhjälperna men både jag och Jenny (tränaren) vet om det och det är något jag får fortsätta att jobba med. Sten iallfall skötte sig bra nästan direkt där i båda varven så det blev inte så mycket där jag kunde ställa mig i lättare sits när vi kom på det hindret så jag är väldigt nöjd med både hans och min insatts idag! Vi ska hoppa bana nu fredagen som kommer så förhoppnigsvis kan vi höja lite då så jag får träna lite på höjder :)
 
Tyvärr ingen bild på sten som jag kan lägga ut just nu.. Men ni får en på Redhawk :)
 
/ Tess

fredag kväll

Ledsen för usel bloggning från min sida men det har varit lite fullt upp hela tiden idag men nu sitter jag äntligen framför datorn så jag kan blogga. Hoppträningen på Sten gick verkligen super idag så den ska ni allt få höra om senare men för tillfället sitter jag och kollar på Idol med Lynn och Enya för min lille vovve kom idag så jag får vara med henne hela helgen jag har saknat henne så hela veckan så det var så roligt när hon kom till mig :) Vi har varit en tur i stallet och fixat och släppt in dem sedan tog jag Enya och Lynn en jätte härlig skogsrunda på ca. 20-30 minuter kanske? Hon sprang runt där i skogen medan jag och Lynn gick och snackade massor.
När vi kom in efter skogsrundan så lagade vi tacos som smakade lysande samtidigt satt vi och kollade på baksmällan 3 så god mat och gott skratt fick vi hehe :P
 
Enya
 
/ Tess

Skogs tävlig

Moona och Macke är ingen bra kombenation om man vill ta de lugnt i skogen, allt ska gå i 130 km/h och båda vill vara den som är först!


Blev inte riktigt som helgen var planerad men gör de bästa av det!

Imorgon ska jag även agera mekare på en löklossare (fråga mig inte vad det är)wish me good luck any way!
 
 


//jasmin
 



Duktiga!

Mina duktiga elever jobbade på så bra igår. Tess och Hök var det första gången jag såg hoppa på riktigt, gick fin fint tycker jag! Hök var så himla positiv till alla hinder, hoppade allt i vilket läge han än kom i. Super! Kommer gå bra för dem två tillsammans, deras tid kommer komma!
 
Jasmin hjälpte jag lite i våras med hoppningen. Vilken skillnad! Efter att jag gav henne lite tips från egna erfarenheter (a) löste både Jasmin och Moona allt galant. 1 meters hinder klippte dem lätt!
 
Duktiga alla fyra!
 
Vi har bestämt att jag ska hjälpa dem en gång i veckan med hoppningen. Höja, sänka, ge lite tips, filma och fota lite och så! Så på måndag sätter jag upp en liten bana så ska dem få jobba!
 
 
 
 
 
//Emma

Installning

Igår natt stod våra hästar inne under natten. Dags för dom att börja få mer mat då allt bete är slut, och väldigt näringsfattigt ute nu. Tycker det är många fördelar med att ha dom inne på natten, bättre koll på hur mycket mat dom får i sig, dem blir mer utvilade och skydd för dåligt väder. Men är bra att hålla dem ute så länge som möjligt förstås!
 
Så nu ska snart foderstaten upp, ska bara skrivas ut och fyllas i. Ska även handla nya foderhinkar och småplock inför hösten/vintern.
 
 
 
Idag ska Jasmin och jag ut med pållarna och springa av dem i skogen! Alltid lika uppsakattat av hästarna! Super bra kondition och styrke träning!
 
// Emma
 

Godmorgon på er!

Nu är det äntligen fredag och vi har sovmorgon till klockan 9 så jag passade på att sova lite längre så man blev lite piggare. Idag har vi 2 lektioner första är ridning och vi ska hoppa och är väldigt taggad får hoppas att jag sköter mig hihi jag har lätt för att rida för långsamt ;) Ska ha Sten (silverstone) som förra gången och tror han är rätt så rolig att hoppa innan kunde han dock göra bocksprång efter hindrerna men det har inte märkts av på väldigt länge men det spelar ingen roll kan vara kul ibland att ha en sådan glad häst och tror nog jag håller mig kvar! Efter det ska vi ha våran sista lektion som är efter lunch och då blir det engelska vilket inte är mitt favorit ämne precis.. Men ska nog överleva det också för när den lektionen är slut och det brukar gå fort så har man slutat för veckan och jag kan äntligen träffa min lille vovve igen efter en hel vecka :D
 
Enya
 

Super hopp-pass!

Hök var betädde sig bättre än bäst idag allvarligt talat! Vi hoppade teknik idag som jag sa och började med att komma på ett travhinder som han faktiskt tycker är väldigt jobbigt men det kommer sitta tillslut det är lite krångligare för man måste vara kvickare i benen. Sedan rullade jag över ett breddat kryss med vattenmatta under utan några som helst problem, tittig är han inte :) Självklart fick de vila emellanåt då varken Redhawk eller Moona är i så värst bra kondition så det måste jobbas på innan vi börjar ta rediga pass men grymt bra gick min pojke idag ändå och han kämpade på även om han inte orkade. Det vi hade ställt fram var ett breddat kryss med vattenmatta under sedan ett travhinder som vi sedan ändrade så vi kunde galoppera över, en 5 och en halva med travbom - kryss - oxer dock tog jag inte det hindret då jag inte ansåg att Redhawk hade ork för det istället tog jag en länga med ett galoppsprång emellan och det gick lite sudär på det han blev trött och förlorade kvickheten i benen men det gick jag vet att höjden inte är några problem för honom och han hoppar hur han än kommer. En ängel är han! ♥
Vi slutade på en bana där mestadels av hindrerna låg på 70-80cm 2 räcken var 80cm och första räcket i längan var 70cm sedan vet jag inte redigt var krysset låg på.
 
Lite bilder från filmen ni får filmerna i morgon 

 
 
/ Tess
 

Emma är bäst!

Hoppträningen gick hur bra som hellst!

Moona var kanon idag! Hon var lyhörd men ändån het på hindrerna och det kändes som om hon verkligen tyckte de var kul och hade grymt bra bjudning på alla hinder. (undantaget vattenmattan som var riktigt lääskig)

Slutade iaf på ett språng på 1.05m Nöjd för att inte har hoppat henne på vääääldigt länge och att även att inte jag ballade ur!
Emma är super som hjälpreda nere på backen, allt flöt på och hon rättade till mina fel, Riktigt skönt!
Så ett stort tack till emma!

 bild från filmen som kommer senare!

// jasmin
 
 

så skönt!

Fick sluta tidigare idag så nu hinner jag till och med vila upp mig lite innan maten så man är lite extra pigg när man ska rida ! Sedan ska jag banne mig gå och lägga mig tidigare idag för jag har fått huvudverk och tror faktiskt det är på grund av att jag har varit så dålig med att gå och lägga mig i tid. Sedan har jag säkert druckit dåligt men sömnen är nog lite inblandad också. Men bryr mig inte för just nu är jag taggad för hoppningen :)
 
 
/ Tess
 

övning

Nu har vi letat upp en bra hoppövning som vi ska köra idag det är 5 och halvan som vi ska hoppa sedan ska vi lägga till ett kryss på båda sidorna om hindret så vi kan byta varv varenda gång efter vi har kommit på 5 och halvan. Emma ska fota och filma oss när vi ska hoppa så förbered er för film och bilder på oss senare under dagen så man får väl bara hoppas på att det ska gå bra haha men det ska det nog våra hästar tycker alltid det är roligt att hoppa :) Vi ska sticka till stallet och fixa i ordning dem strax efter vi har ätit för det är ändå inte så jätte varmt så tror de kommer att klara det ska inte köra så jätte hårt med dem men jag kommer jobba mycket med galoppfattningar har jag bestämt mig för! Det är bara teknik och sedan ska vi lägga dit lite titthinder så de vänjer sig med det Redhawk har aldrig varit tittig på det innan så tror inte det ska vara något speciellt men super bra att ha med har nästan med det varenda gång jag hopptränar :)
 
Redhawk skoddes ju för första gången idag med kan inte säga något annat än att det gick super! Han blev lite otålig så slängde lite med benet men han skötte sig bra tyckte jag och slutade när man sa till han, duktiga pojken! ;*

Redhawk hösten 2012 - ett år sedan
 

Hoppning på G

Igår var moona både fin och riktigt jobbbig, hon gick som en klocka i vänster men när de kommer till höger måste jag ligga på mer och hela tiden driva henne framåt till handen. Hoppat verkligenn att katta ringer och säger att tandläkaren kommer snart! Känns som att de är något vajsigt i  munnen på henne!



 En bild från igår !

Klippte henne igår, vilket ni kanske ser på bilden. Fick låna tess klippmaskin då min var hemma. Hon är VÄLDIGT kittlig och otålig kan man säga!

Idag ska vi hoppträna jag o tess, tänkte inte hoppa högt då hon inte är i full kondition och vill inte köra allt för slut på henne denna veckan.

//jasmin
 

Snyggingen Macke

 
Igår red jag igenom Macke på hacket, han fullkomligt älskar att bli riden på hack. Han är otroligt känslig i munnen och trivs därför väldigt bra på bettlöst och varvar att rida honom på det väldigt mycket. Men jag trivs inte lika bra, tycker att förhållningarna inte riktigt fungerar lika bra och ledande tygeltag lika så, inte lika lätt att korta honom osv.
 
Han gick väldigt bra, fick inte riktigt ihop honom helt i galoppen, men han var pigg och alert!
 
 Tess fotade lite. Här är några bilder från passet! Snyggingen Macke!
 
//Emma
 
 

godmorgon

Hej på er allihopa det blev en rätt så sen dag igår så hade faktiskt ingen ork att blogga. Dagen kommer iallafall inte vara tråkig för nu på morgonen ska Redhawk få nya skor på sig som han egentligen skulle få i tisdags men min hovslagare fick ju förhinder. Han ska komma vid 9 och förhoppningsvis tar det inte så jätte lång tid :)
Skolan håller på tills klockan 4 så jag kommer som vanligt vara en zombie sista lektionen jag måste börja komma till säng tidigare så jag är pigg det funkar inte så bra har jag kommit på haha. Iallfall, Redhawk ska hopptränas idag och Emma ska fota mig och Jasse när vi rider så kommer kunna bjuda på bilder och kanske en film får se ifall hon kan göra det något språng bara. Det är första gången sedan vilan som jag redigt hopptränar han så vi får se hur det går :)
 
 
/ Tess

Kollar på idol

Sitter med massa i villan och kollar på idol det är en hel som är grymt roliga att se på tyvärr är det åt dem man skrattar ;) Några är väldigt bra ! :D
 
Bjuder på en bild på Enya vovven min!
 
/ Tess

äntligen slutat!

Har precis hafft min sista lektion nu som var matte och jag är helt slut i huvudet nu jag känner hur påsarna under ögonen växer så trött jag är haha. Nu ska jag ta att lugnt resten av dagen hade jag tänkt Redhawk ska gå en halvtimme i skrittmaskinen typ medans jag mockar och putsar sedan ska jag ta och klicka några bilder på när Emma och Jasse rider så får hästarna stå och äta i boxen tills ikväll då de släpps ut. Han måste få skritta lite idag känner jag annars kommer han ha träningsverk i morgon när vi ska hoppa och det vill jag inte då vill jag ha en mjuk och fin pojke som är glad över hoppningen :)
 
 
/ Tess
 

Silverstone 4 September

Idag på ridlektionen hade jag sten eller silverstone som han heter och kan säga att det var det jobbigaste pass jag har gjort på länge.. Uch! Det ger väldigt mycket men mitt tålamod tog slut tillslut för han är väldigt slingrig den lilla pojken så man får vara på honom rätt så mycket och just idag körde vi öppnor så det kanske inte var bästa valet när det gäller häst för min del haha. Jo det var det jag måste träna på att sitta på en studsig här i trav för min mellandel för jag viker mig väldigt lätt men jag var väldigt trött idag och visst det gick då och då men jag orkade inte kämpa de sista gångerna så då var jag så dum att jag drog till i bettet vilket gjorde att Jenny - ridlärare - röt till lite hehe.. Ne men vet att man inte ska göra så men jag behövde verkligen bara ställa honom mot väggen och ta några andetag innan jag blev allt för frustrerad för det är mitt problem, jag blir lätt sur när jag är trött. Vanligtvis skulle jag kämpa på vidare men det gick inte den minuten. Efter att jag hade ställt mig där och tagit några andetag så tog jag tag i allt och gjorde om allt igen en gång till och tyckte det gick bra sedan så skrittade jag av honom och lugnade ner mig med några andetag :)
Det måste gå dåligt för att det ska kunna gå bra ;)

Bild lånad av ingelstorp.nu
 
/ Tess

Lektion i villa1

Dagens ridlektion gick inte så bra. 

Nisse och jag kom inte så bra överens, han förstod inte vad vi skulle göra och jag visste inte vad jag gjorde för fel, och svaret var, att jag satt lite lite snett så han missförstod mig. 
tänkte köra ungefär samma sak med moona som vi gjorde på lektionen, hon är inte lika känslig med det där att luta sig lite lite lite åt höger. 

Moona trivdes iaf på galppbanan igår, sprang som fasen gjorde hon, fick hålla in henne som satan för de var jävligt lerigt och halt på vissa ställen..(hon är ju inte lite fullblod för intet lixom.)

Skulle igentligen sitta på en lång lektion med biologi just nu, men Malin vart sjuk så fick några uppgifter att jobba med, så sitter utanför villan och pluggar lite så att cindy kan springa runt lite, men hon är så mammasjuk så hon ligger bara bravid och tigger uppmärksamhet ist!

 Gammal bild, men får duga!
 

 


Planen för Macke

Macke gick klockrent igår på träningen. Hoppade en ganska krävande serie som låg på ca 100-110 cm. Inga problem. Mats trodde inte det var något fel på honom, eftersom han hoppade så fint på träningen, men efter han fick se filmen från LB klassen- där han stannade flera meter innan hindrerna, så blev han lite fundersam.
 
Vår plan är iallafall att vi kör två LC om två veckor på Eriksmåla ridklubb, där emellan hinner vi med en träning. Om han beter sig likadant på tävlingen som i Söndags så ska vi åka in och kolla upp honom, för då känns det som att det är något som inte stämmer.
 
 
 
// Emma
 

Galopp var det!

Det gick väldigt bra på galoppbanan idag min lille pöjk kämpade på så gott han kunde men en sak är säker, TRÄNA MER HÖGERGALOPP! Man märkte väldigt väl att det var hans svaga sida för han ville inte galoppera i höger utan vad jag än gjorde så blev det vänster så på torsdag när jag ska hoppträna kommer det att bli mycket teknik och träning på galoppfattningar. När vi väl galopperade så gick det super han gjorde inget dumt som bockningar eller liknande utan galopperade utan att spexa till dock var han en redig kyckling på vägen dit han studsade till väldigt många gånger det var en moped som körde förbi oss och den lät konstigt tyckte han hehe sötnos :) Nu har vi - Emma, jag & jasmin - bestämt att vi ska ha ett galopp-pass där en gång i veckan så de får bra kondition vi ska självklart inte köra slut på dem varenda gång med full fart men varierande galopp och mycket galopptänk så tror jag att det kommer att ge ett superbra resultat!
 
Redhawk & Moona idag på galoppbanan, film kommer!
Bilderna är tagna med min filmkamera så det är tyvärr inte bästa kvaliten men aja :)
 
 
Är inte min gulleplutt söt (bilden precis ovanför) ♥
 
/ Tess


Slut för dagen

Slapp dag för att vara en tisdag!

Efterlunchen drog vi till stallet och åkte häst och vagn, sen smörjde jag och emma selen, sen var de slut!
riktigt skönt när man inte är helt piggelin, hoppas det går översnart så man kan sluta låta som jag har en kråka i halsen... Borde kanske sattsa på att inte gå och lägga mig halv 1 när man är trött redan vid 4.

Har bara två läxor än så länge i hästhållning och sen i hästkunskap, lära oss sela! kan bara säga att det är inte min starka sida.. 

Väntar bara på att adam ska komma med min klippmaskin så jag kan klippa mina lilla diamant!
de brukar inte vara några problem med att klippa henne men man vet aldrig.

 
 
 
   
 
 
 

Kört häst

Har slutat för ett bra tag sedan vi hade körning efter lunch och därefter fixade vi i stallet lite snabbt innan vi fick gå. Jag fick pröva att köra Negrita som är en av ingelstorp hästar och kan väl inte säga att det gick dåligt men det såg nog inte så proffesionellt ut heller haha men jag är väldigt nöjd med insattsen :) Tycker faktiskt jag har rätt så bra koll på hur allt ska sitta när det gäller körning fast det är en hel del kvar att lära vi har läxa med att läsa ett X antal sidor till nästa gång om körning så det ska jag nog lägga mig och göra ikväll så man har det gjort, förhoppningsvis så fastnar det i huvudet också haha :)
 
 

/ Tess


framflyttad skoning

Min hovslagare fick förhinder så det blev ingen skoning idag han var tvungen att åka till kliniken med sin travhäst som hade hostat en hel del och skulle ev. starta. Så det blir skoning på torsdag istället samma tid men tiden spilldes inte för jag tvättade rent hans kotor för hans boots hade legat på när de var fuktiga så den var lite äckligt men nu är han finare om fossingarna och tvättade rent hans sår han har vid käken den var väldigt varig tyvärr och han gillar inte alls att jag är där och pillar men det är samtidigt positivt att det varar för då börjar det läka :) Men det är lite äckligt att se på.
Planerna att sticka till galoppbanan står kvar så efter maten ska jag och jasmin skritta dit och jobba dem lite ska också ta med filmkameran så det blir nog film när vi galopperar, kul va? Ska träna ganska mycket galopp på han nu så han kommer upp i kondition :)
 

/ Tess

 

nasse åkt..

ogillar stort att gå upp på morgonen!
Morgonen började med lite hjärngymnastik vilket inte är mitt bästa ämne, men snart är jag klar med matte 2 och ska börja med matte 3, sen jä*la slipper jag matten i 3:an! 
 



Idag ska jag även klippa lilla moona, tänkte klippa halvklippning än så länge tills hon får sin tjockare vinterpäls. 
Vi ska även till galoppbanan jag o tess o galoppera dom ordentligt så dom blir riktigt ordentligt igenom ridna i kroppen. 

//jasmin



 
 



Tisdag 3/9

Lagom småseg efter gårdagens sena kväll+ att jag har åkt på en förkylning som nästan alla andra i villan också har, haha! Hösten är på väg! 
Idag har vi körning hela eftermiddagen, ingår i kursen. Alltid roligt att testa på nya delar utav hästsporten.
Efter skolan blir det att göra iordning macke lite snabbt för att åka vidare till träningen, blir lite stressigt eftersom min syster, som kör mig bor en halvtimme bort.
Vet inte vad jag hoppas på att Macke kommer att bete sig idag. Vill verkligen såklart inte att han ska ha ont någonstans, men går också antagligen att behandla ganska enkelt. För vill samtidigt inte ha en häst som har bestämt sig för att inte vilja hoppa på tävling. Men kan lika väl också vara en engångsgrej. Det är livet med hästar helt enkelt!
 
Utvärdering om träningen och tankar om det kommer ikväll!
 
Finingen på tävlingen i Söndags
 

//Emma
 

Skoning

Jag har turen att ha sovmorgon idag medan de andra går upp för att göra sig i ordning för ett jobbigt mattepass haha det är hästklassen som har sovmorgon så om jasse och emma hade valt att gå häst från början hade de inte haft denna lektion men de gick NV innan :) Tyvärr har jag inte turen att kunna sova länge när jag har sovmorgon för Redhawk ska skos nu klockan 9 - det är hans första skoning i sitt liv så kan väl erkänna att jag är lite nervös på hur det kommer att gå men tror nog allt det ska gå vägen han ska bara ha framskoning så behöver inte traggla med honom om bak som tur är. Nu kommer jag att vara väldigt noggrann på att han har boots på sig annars kommer jag ha en trasig häst.. Blä. Haha han kan inte redigt hålla reda på sina fossingar ibland. Sedan blir det direkt ut i hagen igen för hans del för jag har lektion och han ska inte gå fören i eftermiddag :)
 
 
/ Tess
 

Boxen klar!

Torvbädd med spån över :)


Slapp i villan

Vilken härlig dag detta har varit faktiskt! Visst det har regnat en hel del men det har varit väldigt mysigt att få känna den härliga doften av regn och höra smattret när det når marken sedan har vi varit ute och gått en härlig runda i skogen emma, macke, jasse, cindy och jag tog några fina bilder då väldigt härliga bilder vi har fina skogsrundor och nu när regnet precis har varit så lyser bladen upp väldigt fint :)
Redhawk har fått lära sig lite att jag har mitt privat liv också och att han inte kan vara på mig så mycket och tränga så fort jag kommer in i boxen det är redigt irriterande och kan gå illa så har stått och läxat upp honom lite idag. Har också fått rensa ett sår han har vid käken som har börjat vara en hel del så har stått där och pillat väldigt mycket och smörjt på honom salva så det läker fortare och håller flugor och sånt borta från såret :)
 
Bilder från rundan
 
 
/ Tess

Hästens biologi

Sitter i villan och pluggar lite hästens biologi har en hel del frågor att svara på så man går inte rastlös här inte. Vi hade bara en lektion idag vilket var i stallet så det var bara att packa hösilage till alla hästar och ströa upp boxarna vi tog också ner lite hösilage till våra hästar i privatstallet så får de stå inne nu och äta medan det regnade så mycket. Deras täcken var helt dygnsura så antagligen får Redhawk gå med 100 grammade täcket inatt då jag inte tror att hans regntäcke kommer att hinna torka tills ikväll. Min lille plutt ska iallafall få vila idag så ska bara ta och mysa med honom och eventellt ska jag ta och rycka hans man för den börjar bli lång nu :)
 
 
/ Tess

Hösten är tillbaka!

Slutat för dagen och hästarna är inne och torkar. 
 
Första lektionen var i stallet, så hästarna fick komma in och torka till, 
Har nu slutat för dagen så ska plugga lite och gå en långrunda med hunden, även om varken hon eller jag älskar vädret ute, vi får ta på oss regn jackorna! 
Emma och jag har pratat om att åka till börjes och se om dom har fått in lite nya saker, tyvärr är dom ju inte så duktiga på att ta in lite nya saker, tyvärr. Måste hitta ett nytt vintertäcke till moona då hon lyckades riva sönder sitt i slutet av vinter. 


 
 
// Jasmin

Förmiddagsplugg

Sitter med tjejerna i villan och pluggar, hästens biologi. Redan slutat för dagen efter en morgon i skolstallet. Vi tog även in våra hästar så dom får torka lite och äta. Man känner verkligen att höstens kalla vindar kommer mer och mer, både positivt och negativt i mitt tycke. Alltid lika mysigt att klä på sig varma tröjor och rida ut i skogen när trädens blad har skiftat färg till gult och rött. Mys! 
Men vintern är lång och oftast besvärlig, Macke fryser så lätt så han måste alltid ridas fram i tjocka ridtäcken och om han står stilla och är kall börjar han frysa. Har dock blivit bättre med åren som tur är!
 
Idag ska han och promeneras lite, inget krävande. Bara så han får röra lite på benen inför morgondagens träning. Hoppas att det inte regnar allt för mycket bara! ♣
 
 
 
 
// Emma
        

På torpet

Har anlänt till torpet nu och har packat upp allt nu så det är snyggt och fint på rummet eller aa hyfsat iallfall hah. Redhawk fick gå ut i hagen med sitt ofodrade regn täcke men tror nog han ska få på sig sitt 100grammade snart för det är redigt kallt nu på kvällarna tycker jag och vill inte att han ska börja frysa. Hämtade saltsten till Redhawk idag så han får ha det i sin box det tror jag nog kommer gå åt fort för han älskar att stå och slicka på saltstenar.
Det som planeras denna vecka är att Redhawk ska skos + motioneras på galoppbanan på tisdag och sedan vet jag faktiskt inte vilken mer dag han ska motioneras men tror det blir torsdag på ridbanan och ev. en uteritt nu i helgen :)
Det ska iallafall fokuseras mycket på kondition och galopp denna vecka.
 
Nu är det lite mys i villan!

 
/ Tess

1 September- nya tag

Var på tävling idag med Macke, hoppade en Lc+ och en LB. Gick inget vidare. Ute i båda klasserna med en ponny som hade bestämt sig för att han inte skulle hoppa inne på banan. Vilket som var väldigt förvirrande eftersom han gick klockrent inne på framrid/hoppningen. Även att vi hoppade en 100-110 cm bana på träningen i tisdags. En tanke är att han har- under någon av de senaste dagarna lyckats göra illa sig någonstans. Han behandlades av en Equitherapeut i höst. Dags med ett nytt besök nu!
Annars är det bara fjanterier som behöver övervinnas och komma över. Vi verkar ha hamnat i en svacka efter ett halvår med flyt på tävlingarna. Får se vad Mats, min tränare säger på tisdag och hur Macke beter sig. That´s life! Nya tag helt enkelt!
September kommer att bli en månad av mycket träning och problem ska lösas!
 
Jag och Macke i våras!

// Emma

Therese & Redhawk

Hejsan, en kort presentation om mig och Redhawk kommer här! :)
Jag som skriver detta heter Therese och är 17 år jag äger unghästen Redhawk som jag planerar att komma ut på större tävlingar med. Som Jasmin och Emma gör så går jag på Ingelstorp gymnasiet med linjen hästhållning vilket är en grymt rolig linje att gå för man får kombinera det man älskar med skolan. Tanken är att öppna en hästbutik när jag tar studenten och den ska utvecklas så det blir en lika stor lokal som Ikea är ;) Det ska vara massor med hästsaker haha, drömma kan man!
 
Redhawk
* 2010
Ras: Morgan
E: Viewhill Sunrise Emigrant UE: SGS Ability

 
Redhawk är en Morgan-häst på 3 år som jag planerar att komma ut på stora tävlingar med, han har en väldigt trevlig hoppteknik och är underbar att jobba med i dressyren också samt på marken. Dock väldigt sällskapssjuk så det går inte att sätta sig i hagen eller boxen utan att bli anfallen med pussar och massa hehe. Vi satsar på hoppningen och det går väldigt bra för oss 2 enligt mig han är inhoppad och har hoppat en liten bana på 70-80cm så nu får man bara hoppas på att det fortsätter i denna riktning så kommer han snart att vara en finfin kille :)
 
 
/ Tess
 

 
 

Kort presentation- Emma

Hej! Första inlägget på denna blogg för min del. Tänkte starta med en kort presentation.
 
Jag heter då Emma Åkesson, är en 17 årig hästgalen tjej som går andra året på Ingelstorpgymnasiet, inriktning häst. Jag, Therese och Jasmin som driver bloggen går i samma klass, och vi alla tre har sin häst installad på skolans privatstall. Vi bor även i samma "villa" på internatet. Så ja, ni kan säkert lista ut vad inläggen kommer att fyllas med på denna blogg. Skolan- internatet- vardagen -hästarna, och såklart alla våra påhitt här på skolan!
 
Maccaronie är min älskade ponny som jag har ägt i snart två år, han är en 11 årig New Forest valack med en personlighet utöver det vanliga. Tillsammans tävlar vi upp till LB i hoppning, blandade resultat har det varit genom åren, men vi kämpar vidare och tar dagen som den kommer!

Mer information om oss alla på bloggen kommer upp under bildlänkarna till höger inom kort! -->
 
 
// Emma
 
 
 
 

Jasmin & Bluemoon

Tänke börja med att precentara mig lite kort. 

Jasmin Palmborg, går andra året på ingelstorp och storm trivs med alla hästar och människor på skolan. Jag är 17 år och bor i Nybro på en liten hästgård. Har för till fället 3 hästar men bara min kära Blue moon på skolan. 
Jag har ägt moona i ca. 1  år nu. Under tiden jag haft henne har jag inte varit iväg på några större tävlingar, Hållt mig på lokal, hoppas på ut på fler och större inom nästa år, bara jag hittar någon tränare jag verkligen trivs med, har ju min favorit. NILS MUNCK!! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0