byter blogg

Eftersom denna blogg var skapad för att alla 3 skulle skriva så känner jag inte för att driva den själv då den inte käns personlig så därför skapade jag en ny och där har jag hållit hus hela dagen. Kodat och redigerat en massa så huvudet är rätt så trött. Om ni vill fortsätta följa mig så får ni gå in på den nya bloggen -> http://thereseolsen.blo.gg/
 
 
/ Tess

5 November

Trött tjej här vid datorn det har varit en lååång dag. Det började med att sticka och äta frukost lite snabbt innan jag stack till Höken och fixade i ordning honom för att sedan ta en liten ridtur på honom med jasmin som för den delen gick hemsk.. Han var jätte pigg och ville jobba och utnutja energin men istället blev det en uteritt för det fanns inte tid till mer och det gillades inte av han speciellt. Han blir lite mesig efter vila och ganska nervig så han spände sig heela rundan, inte kul. Tog lite trav sen i slutet men det kunde jag klara mig utan för han var bara otaktig och jag kunde inte rida lätt på grund av det han såg ut som en giraff! Aja alla gånger kan ju inte gå bra :) I morgon blir det dressyr för oss 2 med dressyrsadlen så han får arbeta lite. Efter det stack jag och jasmin till Fire, kände mig lite stressad för det fanns inte så mycket tid så all hjälp jag kunde få är toppen. Hon mockade, Fire var fin i avföringen idag igen (!) JIPPIE :D Så fixade jag resten sedan stack jag och kollade till honom och satte på han en tyg grimma för han har tydligen varit lite svår att få på grimman så för att underlätta för andra enligt mig har han blivit mycket gosigare så han och jag börjar få bättre band tillsammans ♥
Dagen på Kbf gick fort, vi höll teori lektioner, lonerade en ponny och var sedan ute och gick med den sedan har vi suttit och kollat och hjälpt till på lektioner så det har varit en rolig dag hoppas det blir lika kul i morgon. Har också varit och tagit ut stallhyran för Fire så det ska betalas i morgon tidigt så det blir en tidig dag hos Fire :)
 

4 november

 
Hade första praktiken idag, valde en väldigt bra praktikplats kände jag! De är väldigt snälla på Kbf och tycker vi har fått bra tider. Jobbar tis-tors 13-21 & fre 7-15.
När jag kom tillbaka till skolan så stack vi och åt sedan blev det att dra till min lille kille Fire! Han var fortfarande ute när jag kom så passade på att mocka och fixa färdigt allt utan hö't för ville att han skulle komma in, kan inte vara mysigt att stå ute i regnet blöt. Han är lite mesig när man ska ta in han är inte så van med att man pillar så med honom så han får ha grimma på sig i hagen tills han har blivit lättare. När allt var klart så ställde jag mig och pysslade lite med honom och försökte få bort all bajs från hans rumpa för gjorde inte det igår, fick låna en bra kräm av några och tänkte kolla ifall jag kunde hitta en sådan för den var verkligen bra. Det sköna var att han inte hade varit lös alls i magen inatt så det är positivt det betyder att han funkar bra på hö! Han tål inte hösilgare och det var det han hade fått innan hos förra ägaren så han har varit väldigt lös i magen på grund av det. Lyfte hovarna lite och gjorde sånt sedan stack jag in i spolspiltan med han och spolade av benen för att ha lättare att få bort det och han skötte sig jätte bra stod så fint och njöt av duschen. Finaste killen♥
Redhawk fick vila idag och rids i morgon istället, det regnade som sjutton och mina ridbyxor var dygnsura så ville inte sätta mig i sadlen med dem.. Men det är ju lugnt jag har ju gott om tid i morgon på morgonen så då finns det gott om tid för mina små killar :P
 
/ Tess

På väg hem

/ Tess


Veckoplanering

Måndag;
Redhawk; Uteritt
Fire; Tvätta ren han, borsta, lyfta hovar och lite almänt mys
Tisdag;
Redhawk; Vila
Fire; Mys i stallgången
Onsdag;
Redhawk; Dressyr
Fire; Mys i stallgången
Torsdag;
Redhawk; Markarbete
Fire; Ut och gå
Fredag;
Redhawk; Vila
Fire; 'vila'
Lördag, söndag;
Redhawk; Vila
Fire; mys♥
 
Fire
 
/ Tess
 

Frostorp Hi Fire

Här är några bilder till som jag tog på lillkillen idag :)
 
 
/ Tess

Överaskningen

Det som jag har hållt hemligt är... En ny häst! Vi blev erbjudna en häst av Redhawk´s uppfödare och den hästen är Redhawk´s halvbror och han är ofc. en renrasig morganhäst på 2 år. En redig goding är han, socker söt.
Fast grejen med han är att han inte tål hösilage och har sommareksem så han är lite att fixa med, han står inte i samma stall som hök för här finns det ingen plats så vi tog ett stall i närheten som var bra så där står min nya lille kille. Han har ingen man nu och är väldigt dan i magen för han har ätit hösilage fram tills idag men jag ska allt få koll på honom ! Jag ska se till att manen växer ut och att hans avföring blir bra igen samt att han får börja sin inridning nu - ska självklart vänta med det ett tag. Det jag ska börja med är att vänja han med spolspiltan och att bli fixad med, ut och gå och få han trafiksäker och bara ha anmält mysigt tills det är dax att börja longera och sadel- & träns vänja honom :)
 
Ska det bli spännande att följa våran resa?
 

Finaste Frostorp Hi Fire
Mer bilder kommer sen
 
 
/ Tess

Tid för datorn!

Nu är det första gången jag har tid att sätta mig framför datorn annars har jag varit och sprungit överallt och fixat och donat! Ni ska sedan få reda på vad det var jag har undanhållit för er, har massa bilder att ladda upp och visa :D
 
Red Redhawk idag också för första gången på typ 3 veckor, tog den nya hoppsadlen och prövade den. Det kändes jätte bra och han var mjuk och fin han tuffade på väldigt bra. Det var väldigt basic och körde mycket mjukgörande på honom testade att göra lite skänkelvikningar på han också, det gick hyfsat han tvärade inte så jätte mycket men helt okej för att vara första gången jag gör det på han. När vi hade ridit klart så smörjde jag på med lite kylbalsam för han är ganska känslig om sina ben så vill vara så noggran som möjligt med han, det märktes att han tyckte om det han blev väldigt avslappnad och njöt hehe söt pojk.
 
Skulle verkligen velat filma idag!
 
/ Tess

Inger internet

Mitt internet vill inte fungera så jag har bara mobilen. Det är därför bloggningen inte är den bästa..

/ Tess


kommer sakna det

Det jag kommer sakna med att ha Enya här är kvällsrundorna, hon får inte vara hos mig när skolan kommer igång så mamma kommer och hämtar henne i morgon vid lunch tid. Det är så mysigt att gå med henne här på kvällarna, denna runda var hon så duktig hon gick bredvid mig när jag sa åt henne och hon försökte inte ens sticka. Hon gick bredvid mig nästan hela rundan för det var lite på gång på skolan, det var några som hade lite kul med sina bilar på gårdplan så att säga haha ;) Så hon gick bredvid mig tills vi hade kommit förbi ridhuset för det var någon som red där. Hon fick inte springa lös så länge efter det heller för kopplade henne över gårdsplan - säkerhetsskäl. Men hon fick springa lös sista biten iallafall så då var det en glad liten vovve ! Hon och jag hade lite skoj sista biten hon och jag dampade loss och sprang upp till villan tillsammans haha :)
 
 
/ Tess
 
 
 

Urk så trött

Har varit ute med Enya på en runda nu och i slutet kände jag verkligen hur trötta mina ben var, tycker ändå inte jag har hållt på så mycket idag och inte denna vecka heller för den delen. Men ibland kan väl bena vela vila lite extra också :) Jag ska snart ta och göra lite mat till mig för magen kommer säkert börja kurra vilken minut som helst sedan ska jag nog sätta mig med lite läxor för att sedan ta sista runda med Enya, den blir bara runt ingelstorp jag hoppas de slutar köra så mycket på vägen bara det är några som böönar och Enya tycker det är väldigt intressant ;)
Första 'hoppningen' med Redhawk
 
/ Tess
 

Överlyclig!

Sadlarna satt super bra båda 2 så nu är jag ägare till 2 finfina sadlar :) Båda var riktigt fina och verkade jätte sköna, hoppsadlen var brun och dressyren var svart jag hade tolkat att båda var bruna och kan faktiskt säga att ganska nöjd att båda inte var det. Dressyr är det lite snyggare att ha svart läder. Mer stilrent som det ska vara i dressyren. I morgon ska jag ta ett ridpass i hoppsadlen faktiskt bara lite simpelt enkelt och känna igenom honom, har jag tur så är han mjuk och fin så jag slipper en stel klumpig häst för det vill man icke ha! Har ju också en överaskning i morgon så håll koll på bloggen så kommer ni allt att få reda på vad det är :D Jätterolig nyhet.
 
Snacka om att jag är taggad nu är så nyfiken på hur allt kommer att se ut i mitt liv om några år jag hoppas på att ha några jätte fina tävlingshästar som jag nöjt kan visa upp. Mitt arbete. Köper inga färdiga hästar utan jag vill ha 1 eller 2 åringar som är gröna som jag sedan utvecklar till topp tävlingshästar, förhoppningsvis haha. Helst vill jag ha dem som åringar men 2 åringar är helt okej så länge ingen har börjat på dem :)
 
Sadlarna, hoppsadlen när den ligger på Redhawk gör inte den rättvis. Det är ljuset som får färgen att se ut som den gör, bilden till vänster är mycket bättre.
 
/ Tess
 

Sadelprovning

Klockan halv 1 ska vi pröva sadlar på Hökepök, jag är faktiskt lite nervös :s Haha. Hoppas så på att de ska passa honom det är jävligt jobbigt att hitta sadlar man vill ju ha en som sitter perfa. Jag ska inte rida med dem så det blir inte något sånt utan nu ska vi bara lägga på och kolla ifall det finns en chans att de funkar bra sedan kommer jag nog be om att få pröva dem några dagar innan jag har bestämt mig helt, första dagen avgör inte allt :)
 
Redhawk
 
 
/ Tess
 

Kall om händerna

Nu tar jag en välförtjänt frukost efter att ha varit i stallet och fixat klart allting, har till och med tvättat rent väggarna i Redhawk´s box eftersom han skitar ner så dant.. Så tog jag Enya på en härlig runda så hon kunde få springa lite och dampa hon fick mycket fysisk och psykisk träning för hon fick träna lite komandon som t.ex. gå här (fot) sedan mötte vi en hund som vi var tvugna att gå förbi. Jag fick ta emot henne en gång med armen och det gjorde ont! Tänk er att få en 30kg tung hund i full fart på armen, jag släppte henne en bit efter att vi hade släppt hunden och det gick bra sedan kom det en transport och antar att hon trodde att det var en kompis där i med men icke ;) Hon fick gå bredvid mig en bit innan jag släppte henne igen och då gick det bra. Duktiga vovve♥
När vi kom hem igen så värmde jag mina händer för de var kalla och stela efter att varit ute och gått efter att ha tvättat rent boxväggarna sedan hoppade jag in i duschen en snabbis, nu sitter jag i soffan och ska äta lite frukost man blir lite hungrig när man har gjort en massa men man känner sig mer nöjd när man har gjort färdigt allt innan man äter :)
 
Enya
 
/ Tess
 

Lördag

Idag är det en chill dag allt! Jag jobbar inte idag eller i morgon så det är redigt skönt dock ska jag hjälpa till med ut-&in-släpp men det är ju inget jag ska ändå dit och fixa i ordning till min lille hök :) Sedan är det sadelprovning idag, vi ska prova 2 sadlar på hök som vi verkligen hoppas på passar honom för min sadel som jag har nu gillar jag inte så jätte mycket. Den satt bra på han innan men nu är det inte alls något vidare... Det jobbiga är bara att båda är bruna så jag måste köpa in en massa ny utrustning haha xD Aja det fixar jag, vill ändå ha lite nytt till pojken.
Hon kommer någon gång under dagen hon ska ringa mig när hon är på G så vi får se när det händer.
Hoppashoppas att dessa passar för då kommer jag att ha en dressyr och en hoppsadel :)
 
Tror ni han kommer passa i brunt? Mörkbrunt.
 
/ Tess
 

älskar mina ♥

Var och fodrade hästarna nyss och i boxen stod min fina prins och väntade på sin mat, Enya sprang runt och kollade så alla hästar var instängda hon är duktig på sitt jobb ;) Det är härligt att gå där på kvällen med hunden som springer och upptäcker allt det bästa med henne är att hon är så himla flock medveten eller vad man kan kalla det. Hon håller koll på mig hela tiden och hon ser alltid till att hon är i närheten av mig. Det är så mysigt ♥
 
Det bästa med denna kvällsfodring är absolut när jag precis hade fodrat färdigt och går ut från stallet efter att ha sagt nattinatt till alla hästar, ställde mig utanför och ropar på Enya väntar på att höra henne. Jag vänder mig om så ser jag Enya stå där i gången och kollar på mig, sätter mig ner på huk och säger 'kom då' med öppna armar och bums så har man en boxer i famnen hehe :')
 
Fina flickan ♥
 
/ Tess
 
 

Toppen pass på linan

Redhawk var jätte fin idag när jag longerade honom, han fick jobba med en Gouge på sig vilket är min favorit inspänning!
Gjorde väldigt mycket övergångar till början var det bara för att få han till att lyssna sedan gjorde jag det för att han skulle arbeta bra med bakbenen. I början lyssnade han inte så jätte bra på mina komandon det tog sin tid innan han gjorde som jag ville men efter lite tjat från min sida så gick det och han lyssnade direkt sen. Duktig pojk! Han försökte bralla till när vi kom till galoppen men det gick inte redigt eftersom han hade inspänningarna så han blev lite förvirrad haha så då slutade han och jobbade på super. Sista galoppen var mumma då så man hur han trampade under sig och jobbade på bra, det var inte långvarigt för avslutade den efter några språng för han var så fin tanken med den galoppen var att den skulle vara bra men mestadels för att han verkligen skulle söka sig neråt så slutade när han gjorde det så jag fick ett bra avslut :)
 
Min älskade pojk♥
 
/ Tess

Varit i stan

Jag var en snabbis i stan idag för jag skulle ta ut pengar till stallhyra och sedan en snabbis in på hök. Blev Cool Gel (kylbalsam) tycker alltid att det är en bra sak att smörja på efter en hård träning sedan blev det en gummiskrapa för min har gått sönder har tänkt att köpa en ny länge men glömmer jämt bort det haha. Nu är det iallafall köpt :)
Ska snart dra ner till stallet och ta in hästarna så ska hök få äta lite innan jag tar och jobbar han lite på linan, nu ska killen ta och komma igång igen! Ganska skönt att sätta igång han men samtidigt har det varit väldigt skönt att låta han vila det har varit ganska tuffa veckor med skola så att slippa rida efter det har varit härligt haha.
 
Enya kollade in på bilden
 
/ Tess
 

RSS 2.0