kvällsfodring: Check !

Nu är Enya och jag tillbaka i villan igen, var och kvällsfodrade våra små pållar så de har något att tugga på. Enya sprang löst och hade skoj tänk att löv kan vara så skoj. Det är så mysigt att ha sin lille vovve här hon är så gullig av sig, väldigt flockmedveten också. Hon stannar alltid till och kollar så att jag hänger med hon kan till och med komma fram och nosa ibland då och då, är det fler med så kollar hon ju dem också ;) Hon kommer och går bredvid mig också bara så ibland, gosh va jag älskar denna hund :'D
 
Nu kollar jag på simpson, ovanligt? Haha älskar den serien, absolut favoriten! Är ganska trött så ska väl ta och sova snart har ju hänt en hel del idag så huvudet är rätt så segt. Så är det alltid när det har varit en lärorik dag :)
 
 
/ Tess
 
 

Hov mot huvudet

Alla dagar hos hök kan inte gå bra och idag var en sådan dag där man fick vakna ur drömmen och börja arbeta.. Redhawk var väldigt pigg när jag skulle ta in honom så då försökte jag läxa upp honom och få han att ta det lugnt genom att backa honom och gå fram och hålla på så tills han faktiskt tog att lugnt. Man han fortsatte bara att ha bråttom till stallet så då fick jag börja att ta volter tillbaka tillslut blev han stressad och reagerade på alla ljud som kom tillslut slutade han lyssna på mig när jag skulle vända honom och det blev kaos. Han blev så stressad att han började stegra sig och stoja, jag är dock ingen som stressar upp mig och så envis som jag är så ville jag inte ge upp så jag fortsatte och gjorde allt jag kunde. Försökte komma undan allt och komma till en plätt så jag gick upp till skrittmaskinen för jag ville inte att han skulle komma emot bilarna han började sedan att sparka och jag tror nog det såg värre ut än vad det var. Jag hade hans huvud riktat mot mig hela tiden för att inte riskera att få en spark. Men tillslut så lyckades han smita och blev tvungen att släppa han och då sprang han iväg och stökade till allt.. Tillslut så fick vi tag på honom så då satte jag på han kedja och det får han ha tills han har bättrat sig, ska sätta igång honom nu också så tror han blir lugnare när han får jobbas lite. Han blir ganska dum när han har vila, han blir jätte pigg och menar inget illa när han gör så här han är bara väldigt pigg.
 
Sedan får jag ju denna fråga; Blir du inte arg när han gör såhär?
Mitt svar på det är nej... Jag har svårt att bli arg på djur, ryta till kan jag men arg blir jag inte redigt om den inte bara är dum. Skulle aldrig kunna slå ett djur det känns bara fel, tycker det är fel att bara rycka till i grimskaftet sedan visst kan jag knäppa till han på mulen vid t.ex. naffsning men ja.. Mitt svar är iallafall nej, jag blev inte arg för att han gjorde såhär för han blev bara stressad. Det var jag som gjorde fel jag skulle lugnat ner honom på något annat sätt.

Älskar dig oavsett vad som händer ♥
 
/ Tess

Städat i skogen

Villan såg ut som en skog verkligen haha massor med löv inne. Nu är det städat iallafall och bordet har ingenting på sig förutom en fin duk med ljus på :) Tog lite mat sen för magen kurrade så det blev nudlar och lite mackor till det så nu klarar jag mig tills ikväll.
 
Jaa... Har inte så mycket att säga just nu förutom att jag har gjort nytta det är så skönt att ha ett rent 'hus' Enya fick en liten låda där hon kunde ha sina leksaker för annars ligger hennes leksaker överallt så där låg de bra, tyckte jag. Enya tyckte inte det hon gick direkt dit och tog sin leksak och la den i soffan sedan gick hon och la sig i den andra soffan hahaha! xD Hon är så söt ♥
 
 
/ Tess
 

Söte Hök

Klickade några bilder på Redhawk idag också efter att jag hade myst med honom :)
 
 
/ Tess
 

Min älskade knäppis♥

Enya är bara för go, släppte henne i rasthagen idag för hade ingen ork att gå runda idag utan ville sitta ner och bara ta att lugnt. Det är då det är super att ha en rasthage! Hon tyckte det var jätte roligt och sprang runt där och underhöll sig själv ett tag medan jag klickade lite kort på henne sedan reste jag mig upp och lekte lite med henne. Hon och jag leker på vårat lilla sätt typ som att jag ersätter en annan boxer, hon kan inte redigt leka av sig ordentligt med vissa hundar på grund av att hon slår med sina tassar som alla boxrar så där kommer jag in och boxar med henne ;) Det ser nog ut som att hon anfaller mig och hon låter grymt mycket min lilla gris haha men kan lova er att hon vet vad hon gör och jag vet vad jag gör när det ser ut som att hon hugger är det bara lite nafsningar. Tränade lite lydnad också och det sitter kvar sen tidigare, skulle vela pröva på något nytt ska nog ta och kika på lite övningar.
Det vi gjorde idag var;
* Sitt i fart - sätter sig ner när vi går och jag går vidare
* Ligg i fart - samma som ovan
* Stanna - jag kastar pinne/leksak - apport
 
 
/ Tess
 

Ny dag

Jahopp då var det torsdag och dagarna bara försvinner utan att man egentligen gör något vettigt. Sitter och äter lite frukost nu så min mage kan bli mätt sedan ska jag ta och göra mig i ordning för lite arbete i stallet, det är redigt härlgt att ha lite stalljobb på morgonen :)
Efter att ha gått runda med Enya och Redhawk har fått kärlek så ska jag banne mig städa villan ! Eftersom det inte blev av att åka och handla idag så har jag tid med städning sedan så får jag sticka och betala stallhyran och handla i morgon. Det låter bra tycker jag :)
 
Redhawk
 
/ Tess
 

Nehe..?

Pengarna blir tydligen försenade tills fredag så det blir inte att åka till Hööks i morgon men aja en dag gör väl inget men hade ju tänkt att betala stallhyran hoppas det inte gör något att det blir en dag försenat :s Hatar när man blir sen med räkningar. Ska även titta in på cheval tror jag det finns lite saker där också som jag vill köpa :)
 
Min snygging, finns det något annat att leva för? ♥
 
/ Tess

Nya skor

För ett tag sedan beställde jag ett par nya skor som jag ska ha i vinter och mamma hämtade ut dem i måndags och idag kom hon äntligen runt med dem. Skit snygga är dem så är mer än nöjd! :D Hon kom också runt med lite mat det fick bli blodpudding, köttbullar och korv. Enkelt att laga till och mumsigt, min mat var slut - handlade lite idag men det var ju inte så kallad 'redig' mat. Skönt att ha lite i frysen nu klarar jag mig ett bra tag.
 
Skorna var iallafall som sagt jätte snygga och sköna var de. Det är jätte skön 'fyllning' eller vad man ska kalla de det är ludd på insidan iallafall så skav kommer jag nog inte få av dessa, ofc. är det Adidas är lite av en märkesnörd haha gillar Puma, Adidas och converse dels för att de har snygga skor sedan är de hållbara och bra.
 
 
/ Tess

tiden går fort

Shit va tiden kan rulla iväg! Nu är det kväll, igen, och städning har man inte hunnit med.. Det får helt enkelt bli i morgon jag har några dagar på mig vill få det städat innan resten kommer och de kommer inte fören söndag och det hinner jag ju haha. Jag var iallaflall och handlade lite igår det blev lite Nudlar, bröd, godis till Enya och sedan lite gott till mig så det blev en mumsig glass. Sedan var jag konstigt nog så trött i kroppen så satte mig och kollade Tv en stund innan man stack till stallet och tog in pållarna och gå ut med Enya på en runda. Kom tillbaka nu och gick lite innan 3 så har varit ute en stund. Man blir alltid lika nöjd när man har varit ute och motionerat speciellt när man ser hur nöjd hunden är :)
 
 
/ Tess

morgonen över

Nu kan man väl säga att morgonen är över och man kan vila ut lite, Enya fick springa av sig i skogen innan så hon är nöjd och ligger och slappar i soffan. Jag ska in i duschen nu och göra mig lite fräsh så ska jag bara ta mig lite att äta innan jag sticker till affären och handlar lite nödvändigheter. Ibland måstes det också göra :)
 
I morgon ska jag faktiskt ta mig in till stan och handla lite nödvändigtheter på Hööks också, måste ha en ny ryktskrapa! Glömmer jämt bort det när jag är där inne sedan är det lite annat som ska köpa :)
 
Redhawk
 
/ Tess
 

Bloggtävling om en lång vit huva

Jag deltar i tävlingen om en lång vit huva hos www.ztreliin.se som samarbetar www.aronettus.se
 
 
/ Tess

Onsdag morgon

Onsdag idag dåja bara några dagar kvar ensam i villan sen slipper man vara ensam. Enya och jag fick precis besök av städaren som väldigt oväntat Enya blev som vanligt överlycklig att få kramas med någon hehe ;)
Det som ska göras idag är att sticka till jobber så jag är där klockan 8 och fixa i ordning lite snabbt där sedan ska jag ut med Enya på en runda, tänkte ta den rundan som Jennie och jag skrittade igår så hon får lite omväxling. Sen måste jag duscha för mitt hår ser ut att kunna rankas som världens äckligaste haha så ska jag dra till affären och städa lite. Mitt bröd är slut och måste ju ha till frukosten i morgon ska köpa lite nudlar också för min mat är också slut.. Not good! Ska be mamma ta med lite mat hemifrån så jag slipper köpa :)
 
Enya
 
/ Tess
 

Mys med hunden

Har ätit lite nu och sitter framför Tv:n och myser med en snarkande Enya :) Kvällen har blivit väldigt bra det var en sak som gjorde mig så himla lycklig och varför? Det får ni nog reda på söndag, det är rolig nyhet iallafall gosh va lycklig jag blev ♥ Någon som kan gissa sig fram på vad som kommer att hända? Men jag kan inte lova att det kommer hända i helgen allt beror på det är saker som måste bli klart och det är inte vi som bestämmer när det sker.
Det jag hoppas på nu är iallafall att tiden går fort för vill ha hit lite personer haha känns väldigt ensamt!
 
Redhawk som åring, första dagen hemma hos mig
 
/ Tess
 

2m uppe i luften

Nu är jag tillbaka i villan igen, hästarna är inne och har fått mat. Skittade Yakari med Jennie han var väldigt pigg men det slocknade tyvärr mot slutet men mysigt var det ska skrittade ut på honom med Jennie i morgon igen så sedan ska jag skrittade ut med henne på Hök någon gång nästa vecka :)
 
Nu blir det en runda med Enya innan man tar och äter lite mat, städar i morgon har inte tid.. Jag gillar inte att göra saker på kvällarna jag känner mig jätte omotiverad då tycker det är obehagligt på något sätt. Är inte så jätte normal som ni säker märker, haha ;)
 
Enya blev glad när man kom hem igen, hon fick stanna i villan
 
/ Tess
 

Mycket i huvudet

Jag har väldigt mycket som snurrar i huvudet efter ett samtal från min mamma som kom idag på morgonen, ni får reda på det vi har bestämt oss så det får vänta ett tag. Ni får kanske reda på det inom någon dag eller efter någon vecka, ingen vet. Enya och jag är i villan iallafall vi ska gå ner till stallet klockan 2 då ska jag skritta jätte hästen Yakari i ca. 30 minuter han är under behandling så får inte göra någon snabbare gångart. Mysig är han allt! :)
När det är klart så ska Enya och jag ut på en mysig runda och bara ha att gått har jag bestämt innan det blir allt för mörkt, vad händer ikväll då? Ingen aning haha har inte planerat så långt tyvärr men blir nog det gamla vanliga, sitta i villan och tråka och kanske städa lite det beror om jag har lusten annars väntar jag med det tills i morgon. Det blev lite rörigt idag så tiden bara försvann finns så mycket att göra :)
 
Yakari
 
/ Tess
 

Är det meningen?

Fina killen♥
 
/ Tess

Mot stallet för jobb

Nu drar jag till stallet med Enya och jobbar lite, hästarna ska ut, boxarna ska mockas, hö't ska fixas samt kraft. Det är lite att göra men det går alltid fort, detta är ett härligt jobb :)
 
Våra skolhästar
 
/ Tess
 

Dagen efter stormen

Hur är det med er allihopa? Står huset kvar? Det får man väl ta och hoppas på att det gör :)
Jag märkte inte av så mycket inatt faktiskt men igår kväll hörde man ju lite och man var lite nervös över att det skulle komma något flygande genom fönstret, vem vet det kanske kommer ett får! :o Hahah ne skojja bara det får vi hoppas på att det inte gör men man kan ju aldrig veta jag bor precis bredvid en fårhage. Jag har inte kollat ut så men det verkar ganska lugnt det blåser fortfarande men inte i närheten av vad det gjorde igår så förhoppningsvis lättar det lite med dagen så man slipper jobba i oväder.
 
Haha min lärare (ridlärare på ingelstorp) är bara för söt ibland! Skrev ut hur läget var på fb igårkväll så får man det som svar. Men det var ju som sagt lugnt det enda jag skulle tycka var läskigt vore ifall jag skulle få strömavbrott för då skulle det bli helt becksvart och jag har inga ljus här.. Sedan vill jag ha TV när jag somnar det är mysigast då :)
 
 
/ Tess
 

Inte ett steg till

Nu tänker jag stanna inne resten av kvällen och tänker inte gå ut ett ända steg. Nope. Gick till stallet och fodrade något tidigare för ville inte riskera att det skulle börja blåsa ännu mer för det är ganska rejält här ändå så stängde in hästarna ordentligt så att de får det lugnt inatt men de tycker allt att det är lite läskigt. Yakari hoppade till ordentligt i boxen men det var antagligen för att han såg något flyga - han har fönster i sin box som jag tror (?) alla våra hästar har. Hök kanske inte har det för hans box är bara en box som vi använder då och då som tillfällen som denna när det bara är 1 privathäst kvar. Det är bara Redhawk som är kvar under lovet så då får han stå med ridskolehästarna så han slipper stå helt själv :)
Enya och jag kämpade oss iallafall fram och tillbaka så nu tar vi våran belöning - slappa framför TV:n!
 
Redhawk - ganska nytagen bild
 
/ Tess
 
 

Bus Enya

Idag på rundan i regnet, märks faktiskt inte så mycket att det regnar men det var 'mjukt' blött regn som man förklarar det :)
 
 
 
/ Tess

blöt häst

När man kom till stallet så stod det en blöt häst som mer än gärna ville komma in, han är så töntig min lilla pojk. Försökte klicka några bilder i hagen men det regnade så och Redhawk är väldigt närgången så det blev inget lyckat haha ;) Borstade han lite och upptäckte ett litet sår vid kotan.. Han är så klantig men som tur var det bara ett pyttelitet sår så det var inget han reagerade på, tvättade rent det och sprayade på lite salva så läker det lite fortare. När alla hästar var inne och hade fått foder så tog Enya och jag en runda i spöregnet både hon och jag var en aningen blöta när vi kom hem igen haha hoppas på att det lugnar sig till kvällen för jag ser inte fram emot att gå och kvällsfodra i blåst + regn det är ingen rolig kombo.
 
 
/ Tess

glömdes bort

Förlåt 'gånger'1000! Det var så mycket på G i livet så bloggen glömdes bort helt och hållet.. Ska ta och göra allt för att fortsätta med bloggen för även om det kan vara jobbigt ibland med att känna att man så gärna vill skriva till er men tiden är snål så mår man bättre av att skriva saker här på bloggen, man skriver av sig allt man har inombords och det är så skönt ♥ Redhawk har vila nu och det har han haft i ungefär 3 veckor så nu så småningom ska han tas och sättas igång lite smått, planerar att låta han gå i skritten på lördag sedan blir det longering nästa vecka. Ska ev. ta någon träning för Pia innan den stora vintervilan också vi får se hur han känns men någon borde det ju bli iallafall. Ska bli skönt att sätta igång honom igen har saknat att rida lite men måste erkänna att det har varit skönt att inte känna någon press att rida honom. Har ridit en hel del annars ändå jag har ju skolan där kan jag inte bestämma någon vila tyvärr haha nu har man iallafall lov det är skönt men då jobbar man istället :) Tjäna lite Money you know!
Vanligtvis jobbar jag ju hos Kiki men Redhawk står kvar på skolan under lovet så tog ledigt från det jobbet för kan inte pendla från kalmar till öland varenda dag fram o tbx tar för lång tid. Men som tur fick jag jobb på skolan (!) det är härligt för då behöver jag inte känna mig allt för fattig nästa månad.
 
Nu blir det lite käk för mig och Enya passade på att äta lite hon med, blir lite slapp efter det innan man drar ner till stallet och myser med hök och tar in alla hästar :)
 
Nudlar med smak av kryddstark sedan lite vatten till det. Vad tycker ni om min charmiga lilla vovve? ;)
 
/ Tess
 

godmorgon på er

Första skoldagen för mig denna vecka och det inleder man med en härlig sovmorgon! Vi hade utsläppet idag vilket vi inte brukar med vi böt med H11 så det tog vårat igår när vi var lediga så det var ett smidigt byte :) Det gick smidigt men det var redigt kallt! Så i morgon (förhoppningsvis) så kommer jag att lägga på Redawk något varmare täcke. Jag har inte köpt något fleecefodrat täcke till han, det har likssom inte blivit av så jag tar istället och lägger hans fleece täcke under det ofodrade regntäcke man måste ju vara lite kreativ ibland ;) Men vill ha det tvättat innan för det är redigt skitigt just nu för han har använt det som innetäcke.
 
Igår fick ju Redhawk sitt sista ridpass innan vilan så nu inviger han vilan, det blir en barbacka tur som var jätte mysig men han tyckte att det var lite som var läskigt men han går fram för han är så snäll! Kliade hans manke så fort han blev lite nervös. Sista biten blev lite halvläskig för det kom en massa dimma så man såg inte vad som var framför mig och de såg inte mig, hade reflexväst men ingen pannlampa dumt nog. Men vi red vid fält som tur var så jag skrittade där istället för på vägen vilket gjorde det något säkrare. Han var så grymt mysig kommer att sakna att rida honom det kommer kännas som flera år men det är bara ca. 2,5 vecka :)
 
Fina killen♥
Skulle vara skönt att se något haha men är det höst så är det
 
/ Tess
 

Runda med hunden

Har kommit in nu efter att ha varit ute en runda med vovven min, det var ganska blött för det har regnat ganska länge nu haha så det är ganska logiskt :P Det var jätte härligt fast vi tog inte den rundan som det var tänkt, skulle gått vid fälten där jag brukar släppa henne men såg att det var någon annan som gick där med sin hund och kände inte för att släppa Enya där då och riskera att hon får fnattet och springer fram till den hunden.. Så gick till en grusväg och släppte henne istället och det gick super hon var så himla söt och ville att jag skulle kasta hennes leksak hela tiden. Det som gjorde mig rädd var att det var taggtråd där och det är högt nog för enya att gå under vilket kan göra att hon inte ser det redigt och Enya kom emot det en gång och det var lite mitt fel för jag ropade på henne att inte gå där och då självklart lyfte hon på huvudet och stötte emot där. Det gick bra men ändå man får lite panik och kollade egenom henne noggrant direkt, uch det kan gå så illa :(
 
Iallfall, nu lagar jag pannkakor och hon slappar snart blir det mys :)
 
Enya
 
/ Tess
 

Hemma igen

Detta är en måndagsmorgon för mig, kom hem igår på kvällen så hade ingen ork att blogga då det var bara att äta massa gott och sova. Hoppningen på Hök igår gick ju lite sisudär jag gjorde en hel del ryttarmissar men han är ju så himla snäll så han hoppar allt i alla lägen. Vi tog och hoppade i trav istället så han kommer rätt på hindrerna. Vi hoppade vattenmatta och lite titt hinder sista rundan var ganska bra tyckte jag på längan tog jag först trav sedan galopp ofc! Han var väldigt snäll och fick pussar och äpple sedan råkade jag ju självklart ge dubbelt med kraftfoder.. Tror inte det gör något det är spannmål och inte något peleterat.
 
Idag ska han bara få skritta lite, jag tar barketstorprundan för vill inte skritta ut i skogen nu när det är älg-jakt. Känner inte för att sticka ut i skogen då, vi ska bara skritta idag för han ska få vila resten av månaden nu han har varit så trött och matt nu i kroppen på senaste tiden. Så idag blir det en jätte mysig skrittrunda barbacka på världens bästa!♥
 

Finaste killen, love ya!
 
/ Tess

Ebba inte bella

Insåg att jag hade skrivit helt fel namn på unghästen förut haha skrev Bella och jag tyckte det kändes konstigt men fick för mig att det vad rätt så det fick va. Men icke! Hästen heter ju faktiskt Ebba så det var fel haha, nu vet ni det iallafall! :)

Har tyvärr ingen bild som passar inlägget så det får va..

/ Tess


Just nu

Jag har precis ätit lite lunch som satt väldigt bra. 3 hästar är motionerade idag och en av dem ska gå en gång till idag för den ska provridas för utlåning. Teini fick sig ett ganska ordentligt pass och det är hon som ska provridas och vi ville få igenom henne lite så det var mitt uppdrag och tyckte att jag lyckades ganska bra med det. Vi skuttade över ett litet kryss också och det tog vi några gånger tills jag tyckte att det räckte :) de 2 sista var 3 åringarna mascot och Bella som fick gå på linan lite, Bella hängde jag lite på och låg där en stund. Det var inga problem alls hon var så snäll så tror de kan bli redigt fina ponnyer båda 2 :)
(teini idag på bilden)

/ Tess


Första hästen avklarad

Idag blev det ridning direkt. Först tog vi in 3 åringarna för de ska ju sättas igång nu de har gått på bete fram tills nu. De 2 och tainie avmaskades sedan blev det en tur på tainie som har stått ett bra tag hon har bara fått ett ridpass någon gång i sommras. Hon var väldigt mjuk och fin och rolig att rida men hon brallade till att lite haha den gamla tanten som är den såkallade pensionärhästen som har varit avelssto i många år. Hon brallar än och tar i rejält när hon lyfter bakbenen. Hon är bara för söt ;) det släppte sen det är bara att hon är lite pigg. I morgon blir det en tur på henne igen och sedan ska vi ta unghöstarna också :)

/ Tess


Mot Öland

/ Tess


Latmasken jag

Känner mig en aningen lat just nu, har suttit i soffan ett bra tag just nu och inte gjort ett skit.. Eller jo okej, jag var ute och gick med Enya vid 10 tiden och var ute i ca. 1h så hon fick röra på sig. Hon fick springa lös på fältet och leka med sitt leksaksdäck sedan körde jag lite lydnad på henne också men inget speciellt så. Hon behöver ut nu igen så blir väl att dra ut på en runda med henne nu igen så ska gå runt i kvarteret.
 
Vid halv 3 ska jag åka iväg till öland och jobba lite, åker tillbaka på söndag då blir det en tur till Torpet och mysa med lillkillen och hoppträna han för Pia. Hoppashoppas på att han inte kommer ha träningsverk men det tror jag inte att han ska ha han gick i skrittmaskinen ungefär i 45 minuter. Men nu måste jag ut med Enya och ni kommer tyvärr inte höra av mig så mycket nu i helgen - förutom genom mobilinlägg för det kommer jag bjuda på! Ska få tid och fota de små ponnyerna som jag ska rida också ska bli kul att börja rida lite ponnyer igen. Btw alla ponnyer som jag rider är till salu så letar ni ponny så håll koll här för det är en bunt väldigt fina ungponnyer!
 
Men ingen kommer bli finare än den här killen!♥
 
/ Tess
 

fullt med djur

Sitter i sängen och skriver sista inlägget för idag, alla djur som vi har hemma - hund och katt då. Är inne på mitt rum haha, Enya fick sin säng hit för hon vill sova hos mig och i sängen får hon inte ligga tyvärr för min pappa så hon får sova i den för golvet tror jag inte är så värst skönt. Aggie ligger bredvid mig och kurrar så behagligt medan Izabell springer runt i hela rummet och kikar, både Aggie och Enya har ögonen på henne så de kan rusa dit ifall det skulle hända något dumt ;) Hon är den yngsta här, bara några månader gammal så man får hålla lite koll på henne för hon är just i den busåldern.
 
Ne nu ska jag sova, allt är ju klart så man har tillåtelse att sova nu. Enya har fått sin kvällsrunda som hon får vid 10 tiden bara för att hon ska få chansen att göra sitt innan man lägger sig och sover i ett x antal timmar. Inte så snällt att låta henne gå nödig bara för att man var för lat att gå en senare runda. Den långa kvällsrundan går jag ju vid 7 så då är jag hemma vid 8 och det är många timmar hon måste gå innan klockan slåt 7 igen, det sista var bara att se till att de har nytt och fräscht vatten och att alla mår bra ofc!
 
Nu är det dags att nana!
Finaste Enya idag när hon fick känna lukten av favvo godis♥
 
/ Tess
 

Torsdagskväll hemma

Det känns lite konstigt att vara hemma en torsdag faktiskt det är inte alls något man är van med men skönt med lite omväxling från att vara på skolan 24/7. Enya fick en runda så fort man kom hem hon var så söt när man kom det var allt en glad liten boxer som man mötte så himla härligt! Så självklart stack man ut i 'skogen' om man nu kan kalla det skog det är en liten slinga bara så sprang hon där och vi tränade lite lydnad också såsom ligg i fart - hunden går fot och får komandot ligg som hon ska göra medan jag går iväg och hon ska ligga kvar tills hon får godkännande. Det gick super :)
Nu sitter man i soffan och har musik i öronen, har ätit lite mat så mätt och belåten är man.
 
Redhawk idag fick gå i skrittmaskinen en snabbis medan jag mockade och fixade i ordning åt honom. Klickade lite bilder som jag sa att jag skulle göra. Men det är inte så lätt att få i skrittmaskinen eftersom det är massa saker  i vägen menmen Jasmin sa att hon kunde filma när jag hopptränade för Pia nu på söndag så det blir ju lite film då :D

 
/ Tess

uppdatering

Snart är det lunch, äntligen. Börjar bli redigt hungrig nu faktiskt fast det är bara soppa+ macka så tror inte jag kommer bli speciellt mätt av det haha men något iallafall. Sedan drar Jasmin och jag upp till stallet och släpper in hästarna i skrittmaskinen för både hon och jag kom fram till att vi inte kommer att hinna med att rida eller fixa i ordning om vi inte gör det då. Jag ska till tandläkaren vid 4 och sedan drar jag hem för är ledig i morgon, har kompdag eftersom jag jobbade i skolstallet :) Så ska mysa med min söta lilla Enya heeela fredagen! Ska bli skönt att ta lite extra lång helg, är ledig på måndag med för man får 2 kompdagar för varje helg man har utbildningshelg så det är verligen azum. Jasmin är så snäll så att hon passar Hök i morgon. Tack Jasseeee♥
 

Idag ska jag faktiskt ta med kameran och fota lite!
 
/ Tess
 
 
 

Saknar min lilla emma

Var på galoppbanan igår och moona var inte särskilt pigg... Hon har kört ganska hårt denna veckan så hon ska få ut o skritta i skogen idag på det bettlösa så hon går sträka ut sig och vila lite.
Hon lyckades oxå få ganska rejäla sår igår så ska tvätta ren det idag med sen får hon ta det lite lugnt tills nästa vecka så det hinner läka tills sig. 




//jasmin





snälla Redhawk

Vill ni veta vad min lille pojk gjorde mot mig igår? Jo han gav mig en dusch!
Haha jag stod och spolade av hans ben eftersom de var ganska skitiga efter galoppbanan så flyttade han sig mot mig och jag riskerades att klämmas så jag tänkte putta tillbaka honom och då tappade jag kontrollen på slangen lite och den riktades upp mot mitt ansikte och jag blev helt dygnsur.. Haha fick i näsan och överallt min tröja blev ju lagom blöt ;) Han flyttade sig så han var ju duktig och jag började bara skratta för det var verkligen typiskt mig att det skulle hända. Det enda man kunde göra var att tvätta färdigt honom och ta in han i boxen, han såg så oskyldigt ut på mig men tror nog det var meningen han tyckte väl att jag luktade illa eller var skitig. Något sådant var det nog iallafall. Han är så snäll min häst ;*
 

Sötepök♥
(bild från förra året)
 
/ Tess
 
 

Redhawk 9 oktober

Idag blev det en tur till galoppbanan för vi kände inte för att sticka ut i skogen för det började regna och det skulle nog vara lite halt då sedan är galoppbanan super när det har regnat lite annars är den för hård :)
Det roligaste var ju när man skulle gå in med han så kom man in i stallgången så slänger sig redhawk och frustar så ser jag att han kollar på en foderhäck eller vad man nu kallar det. En sån av stål men den var inte ihopbygd. Så det var man ju tvungen att kolla in, det tog sin tid att komma dit och han slängde sig massvis med gånger men när vi väl kom dit så nosade han på den lite och så var det lugnt. Han blir redigt snygg när han får syn på något läskigt så jag stod där och dreglade så snygg min pålle blev ;) Han var väldigt pigg redan från början och gick helt okej på tyglen så när vi kom red vi fram i trav dels för att värma upp och kolla ifall underlaget inte var för hårt sedan efter ett varv i båda hållen kom vi fram i galopp han var mycket bättre på att fatta galopp nu än vad det var innan, framgång! Gasade på rejält idag faktiskt i slutet ville kolla ifall han kunde hänga med i Moonas fart och det kunde han inte helt haha men vi var inte långt ifrån dem. I morgon får han bara lite lätt motion så han inte får träningsverk sedan på söndag kl. 19:00 är det hoppträning för Pia det blev av trots allt så Redhawk får kanske en lite hård vecka nu tyvärr men han måste skrittas i morgon annars kommer han att ha ordentlig träningsverk och det vill man inte! Han ska få gå på vila nästa vecka faktiskt, gå lite i skritten ska han Må, tis sedan så får han stå i 2 eller 3 veckor :)
 
Fina killen, blev inga bilder filmade lite men upptäckte nyss att jag hade glömt sätta i minneskort.. xD
 
/ Tess

lektion

Sitter på Biologi lektion just nu, försöker hålla mig konsentrerad men just nu verkar intresset att slockna haha om det nu fanns något från början? Aja, vi longerade varandra idag på ridlektionen men mer om det sen, snart är det matte sedan slut. Yay! :D Ska ta och slänga i mig lite mat innan man sticker till stallet och tar in hästarna innan Jasmin och jag stcker ut och rider våra små pållar.
 
Nej nu ska jag ta och fortsätta att lyssna på lektionen.
 

Finaste hök♥
 
/ Tess
 

Janaya 5 veckor

Nu är valpisen hela 5 veckor gammal♥
Längtar så tills hon kan komma hem till oss men måste vänta hela 3 veckor till.. Hoppas det går fort :D
Hon är så jäkla fin tycker jag det är väldigt fint med vita boxrar när de har något brunt täcken tyvärr är de inte godkända bara men sak samma hoppas på att vi ska ta valpar på henne sen så man kan få någon avkomma från henne har bestämt då iallafall att jag ska få en av dem då ;)
 
Vackraste, hon och Enya kommer bli så fina tillsammans♥♥♥
(Obs. Foton tagna från www.himlagårdens.se)
 
 
/ Tess
 

 
 

Redhawk 8 oktober

Idag gällde det! Testet ifall Redhawk har blivit något mer sammarbetsvillig. Började med att rida ut en sväng med Jasmin som Red macke idag för att skritta fram dem och trava fram lite och jippie Redhawk var mycket roligare att rida idag :D Han var mjuk och fin redan från början så kunde ställa han få fort han hade fått igång kroppen lite och han var fin i traven också, fast han hoppade till lite när han fick syn på en vit bunke i skogen haha fegis det är nog faktiskt första gången han gör det med mig han har ju sprattlat till och brallat lite men det har ju varit för han har varit pigg eller att han har sett ett rodjur för dem är inget att leka med enligt Redhawk. Uch va läskiga dem är ;)
När vi kom till ridbanan så började jag trava han nästan direkt och han jobbade på bra från början men han sprang lite men det var min uppgift att fixa till och med tiden blev det bra, han var lite stel i vänster sida men det släppte sen. Vi travade över lite bommar och körde serpentiner och mjukgörande men inget mer avancerat utan lät det va idag det blev istället tempoväxlingar genom gångarter och ridning över bommar. Gav mig på den övningen Jasmin och Moona gjorde igår vilket var lätt för Redhawks del när det gällde att växla mellan 2,3 språng men det gick inte att få ett haha jaja värt ett försök. Det gick med typ 1,5 men han var för trött för att ta i en växel till så det fick va.
Satt ner i hans galopp lite och jobbade honom så, han blir bara starkare och starkare min fina pojk jag blir kär i han varje dag ♥
Jasmin fick hoppa upp på han en snabbis och känna på honom, ville ju att hon skulle få rida honom när han var fin också inte bara när han är jobbig och stretar hon sa att det var en skillnad på honom från förra gången och det är ju en lättnad.

Fick hoppa upp en stund på Macke haha det var jätte kul att rida ponny han är så liten såg väl inte så bra ut i början när vi kom i galopp men kom på han lite bättre sen, haha ponnys är så söta!
 
Fina hökepök♥
(Gammal bild.. Måste fota nya!)
 
/ Tess
 

Helge 8 oktober

Idag på lektionen blev det att rida Helge istället, på tisdagar kommer vi inte ha en 'fast' häst utan där kommer vi att byta rätt så ofta om inte alltid. Men jag tycker bara det är kul för då får man rida olika hästar, alla är så olika.
Idag blev det alltså Helge som egentligen heter Cliffden, vi hade markarbete och gud va man fick arbeta! Jag är väldigt svag i min vänstra skänkel så det är något jag måste jobba upp och denna övning som vi hade idag behövde jag den verkligen för att kunna räta upp honom och kunna ändra på sprången. Gick ju dock lite som det gick.. Att komma på 2 galoppsprång var no problemo men när vi skulle komma på ett blev det lite knasigare, första bommarna var inga som helst problem men när vi kom mot de andra så bara föll vi åt sidan och det blev 2 istället.. Och vi kom i obalans hela tiden menmen! Man kommer ju inte till OS på en dag hehe ;)
Övningen var redigt bra och det är absolut en övning jag ska ta med mig men Redhawk kan inte göra den än tyvärr, han är för ung än så länge. Han var en väldigt rolig häst att arbeta och är lätt att reglera i galoppen det var just på böjt spår som inte var min starkaste sida precis haha men det kommer jag måste bara bli starkare, jobbajobba!!! Reglerade honom ganska mycket i galoppen när vi jobbade på volt det var redigt härligt att sitta på han då kortade honom ganska rejält en gång och sedan bara lättade på sitsen och sköt på så fick han genast större språng men fin bakbensaktivitet :)
 
Övningen idag, har tyvärr ingen bild på honom. Ska fota ridskolehästarna nästa gång jag har stalljouren i stallet
 / Tess

Ridningen igår

Ridningen igår gick inte så jätte bra då on fortfarande är stel, tror hon bhöver ett varv på galoppbanan och galoppera av sig lite. 

Gjorde en övning som jag och tess hittade från tyras blogg, den var super bra och roligt, och gick helt okej faktiskt!
Moona och jag blev helt slut och svetten bara rann, så härligt att vi börjar komma igång. 


Tyvärr blev min träning inställd på onsdag, vet dock inte varför men har planerat in galoppbanan då istället. 

Ni får en liten snutt på hur hon ser ut när hon är super stel och sur att beöva jobba..
 


 



//jasmin

soff chill

Sitter i soffan och lyssnar på musik, för tillfället känns det som att man bor i lyx haha för städtanten kom hit och städade lite nyss så det är som att ha betjänt hehe ;)
Ne men har sovmorgon till 10:10 men jag går alltid upp samma tid och går till frukosten det är bara bra att hålla en tid som man alltid går upp. Det hade varit skönt att sova ut men ändå det bästa är nog att hålla sin dags schema eller vad man nu säger. Somnade lite tidigare igår så är inte lika trött men ska försöka gå och lägga mig tidigare idag så jag sover vid 10 typ man blir väldigt trött annars, tyvärr.
 
Första lektionen är Djurhållning så då ska vi redo visa vårat djur som vi ska berätta om sedan är det lunch och skoldagen slut, wopwop haha nej det är den inte lurar er lite bara. Mohaha ;) Efter lunchen så har vi stallet och då blir det ridning om vi har samma hästar som vi hade innan som jag tror så ska jag ha Lucius - han är klippt nu så jag slipper sitta på en lurvboll! :D Vet inte redigt vad vi ska göra på lektionen men vi får se vi ska säkert fortsätta med öppna/stänga det var det vi jobbade på förra gången. Det känns som en evighet sedan vi red skolhästarna :o Det var det också för vi red inte förra veckan så det har varit en hel veckas uppehåll haha det känns som en evighet vet hur det är när pojken vilar det är som ett halvår minst när han bara vilat någon vecka det känns väldigt konstigt att ställa hästen på vila när man är van att rida varje vecka speciellt när man rider varenda dag. Nu gör jag inte det ofc! Men när jag hade min ponny så var det ju varenda dag som gällde - förutom en dag där hon fick vila.
 
Lizzy, min förra ponny R.I.P 1995-2012 ♥
 
/ Tess
 
 

Hola!

Haha tänkte snacka lite spanska här nu, hade ju det som spåk 6-9 så lite kan man ju ;)
 
Läget nu iallafall. Jag sitter och kollar på baksmällan, vilken av dem har jag ingen aning om, ska snart ta och äta lite macka för jag är gryymt hungrig snart börjar det väl kurra i magen min. Sedan blir det sängen. Redhawk idag fick sig en puts innan han fick gå in och äta det var redigt härligt att borsta en klippt häst men tyvärr blev det inga bilder på honom vi kom till stallet men filmade Jasmin och Moona när de red de var väldigt fina :)
 
Det tråkiga idag var att Redhawk har tagit sönder sitt täcke, suck, men jaja det var inte så mycket så det är lugnt han får leva med det ett tag till.
 
 
/ Tess

dagen

Nu är skoldagen slut iallafall men är grymt trött.. Fast somnade ganska bra tid igår ändå jag är nöjd :)
Ska snart ut och slänga in en tvätt för alla mina kläder ligger på golvet och är äckliga så det behövs hehe, sedan blir det väl att dra till stallet någon gång och fixa i ordning stallet. Ska fota Jasmin idag när hon rider sin pingla så det kanske blir fina bilder på dem 2 ikväll annars är det inte mycket för min del. Redhawk vilar men ska borstas lite och pysslas med sedan ska min utrustning putsas för har slarvat ganska mycket med det vill egentligen putsa det efter användning men så har det tyvärr inte blivit. Har jag orken ska jag också ut och springa/gå slingan haha man får se hur det går ;)
 

Finaste hök, ska klicka lite bilder på honom i hagen idag också♥
 
/ Tess

Redhawk vecka 41

Måndag; Vila
Tisdag; Dressyr/markarbete
Onsdag; Dressyr (ev. vila)
Torsdag; Uteritt - galopparbete
Fredag; Vila
Lördag; Vila
Söndag; Vila
 
Såhär ser Redhawk´s träningsvecka ut denna vecka, på onsdag blir det kanske vila det beror på om det blir hoppträning nu i helgen. Om det är söndag kväll som det var förra gången när jag hopptränade så är jag med på träningen annars får det va och jag hoppar honom på träningen nästa vecka. Eftersom jag jobbar hos Kiki i helgen så kan jag inte komma iväg så då jag inte vill det första helgen :)
 
 
/ Tess

Klippt killen

Nu är min söta pojk klippt igen, det var verklgien på tiden för han var en redig lurvas haha så allt åkte av förutom det han har på benen och en 'padd' på ryggen resten fick klippas bort men inte hela huvudet bara vid ganaschen). Det roliga var ju att det åkte av på han och sattes på mig istället haha jag var så hårig så det var inte klokt. Så blir det när man klipper häst :)
 
När vi var klara fixade jag med klippmaskinen lite så pillade jag klart med honom sen, han fick en tur på linan och ja tror bootsen hade stor roll på hans beteende men det är lite stelhet i vänster sida det såg jag. Men tyckte det släppte ganska bra under passet, traven så mjuk och fin ut sedan måste jag nog jobba med galoppen lite förstår att han är lite stel har ju inte jobbat så med honom speciellt inte efter det hårda hopp passet vi hade så det är nog lite blandat med stelhet och att han tycker det är obehagligt då bootsen ligger på ett gammalt sår tror lite att han är rädd att få ont igen. Stackaren :( Så ska det absolut inte vara så bootsen åker inte på igen.
 
Killen idag, före & efter bilder
 
 
Sötnosen innan klippningen♥
 
/ Tess

Hästen klippt!

Nu är hästen klippt, på mitt egna lilla sätt. Klippte allt utom ryggen och benen, allt för att hon ska slippa frysa om ryggen, hon är väldigt kännslig av att bli kall där så tog det bästa alternativet, sen fick hon longeras bara för att hennes högersida ska släppa, vilket den såg ut att göra. 


Här får ni n¨gra bilder på hur det blev :)

 

klockan tickar

Klockan blir bara mer och mer och snart är det väl dags att dra sig mot torpet igen :)
Pappa kommer hem vilken minut som helst så då ska vi dra iväg och köra en bit, hihi det ska bli kul äntligen börjar man träna för körkort som man har längtat! Enya var nyligen ute och sprang på fälten, hade med mig kameran så klickade några kort, hon blev så glad att få sträcka på benen men i slutet var man redigt varm så man nästan började svettas haha Enya la sig ner på marken och vilade. Det gjorde hon ett x antal gånger och hittade lite vattenpölar som hon kunde dricka lite ut och stå och svalka sig i :)
 
Idag blir det också äckelpeckel mat här hemma.. Sssh, säg inget till min mamma då kommer hon nog inte bli så glad på mig. Det är lasange och är inte så jätte glad i det.
 
Fina Enya idag♥
 
 
/ Tess

söndag = tillbaka till skolan

Idag ska jag till baka till skolan och stanna där i 2 veckor, efter som jag och emma har stall jouren. 

Moona ska för övrig få en omgång med rakmaskinen och bli fin. Det behövs nu när träningarna drar igång och det börjar bli kallare, kan ta med mig kameran så ni får se föra och efter bilder. 

Sedan blir det nog lite trimmning i paddocken med min lilla tjej. Känns som hon har blivigt jätte stel i höger så jag får kämpa extra mycket med att göra skänkelvikningar, jobba på volt och öppna och sluta i höger med henne, får hoppas att det släpper ganska snart!

Ska öven åka förbi schenker och hämta mitt vinte-täcke som mamma fixde åt mig.

Nu ska jag ut och städa i stallet här hemma efter som det kommer en och ska hyra in sig här om någon vecka, så de blir extra mysigt för dom att stalla in här. 



//jasmin

 

12:28

klockan är lite över 12 och här sitter man inne och tråkar, jag har varit ute på en lunch runda med Enya så hon ligger och sover nöjt det fick bli en runda på 1,5 timme. Senare under dagen ska jag åka tillbaka till skolan och det blir nog att dra till stallet direkt så ska jag klippa Redhawk för han ser ut som en lurvboll så får han ett pass på linan efter det - är det kallt så åker ländtäcket på.
 
Annars är det inte mycket som ska göras idag, Enya ska ut några rundor till sedan ska jag övningsköra lite :)
 
Enya & zantos
 
/ Tess
 

alla sover förutom jag

Nu sover alla förutom jag eller okej, katterna kanske är vakna haha de är ju nattdjur så de spexar runt här medan vi sover. Auriga brukar tigga om kel när jag ska sova det är ganska jobbigt faktiskt men så söt hon är när hon gör det för hon kryper runt till sängen tills hon har fått min uppmärksamhet så vill hon att jag ska lägga armen över henne och småklia henne, hon är nästan som en hund haha.
Jag har suttit och kollat på film, den heter Champions det är en gammal film men gosh va bra den var det är en sann historia också detta är en man som älskar att rida att sitta där uppe på hästen i alla lägen fast alla säger åt honom att sluta. Så himla härligt det är så man blir tårögd :')
 
Det är väldigt härligt att se sådana filmer ibland då och då för man blir taggad igen och vill fortsätta kämpa med det man älskar, hästar skulle jag aldrig kunna sluta med helt jag måste hålla på med dem på något sätt tills mitt hjärta slutar slå. Om jag inte gör det kan jag säga er att jag inte kommer att dö lycklig.
 
Nu ska jag snart ta kväll iallafall, var ute på en kvällsrunda med enya förut runt halv 8 tiden skulle jag tro och det var 2 stora äckliga paddor mitt i vägen som fick allt hår på mig att rysa, yuck.. Slappnade inte av på hela rundan var så rädd att trampa på någon haha.
Enya var söt och snäll iallafall, sprang på bra i skogen och såg glad ut :)
 
Redhawk
 
/ Tess

Ute med fina flickan<3

/ tess


bus på fältet

Enya fick besök av Zantos idag så vi gick till fälten där de kunde springa lösa och leka. De blev så trötta så att de la sig ner på marken och vilade haha så söta. Hon fick en väldigt lång runda för gick en runda på ca. 6km sedan blev det den rundan där de fick springa, fick reda på att zantos skulle komma och leka lite efteråt så när jag kom hem var han ju här så då var de ju tvugna att få leka lite och Enya var pigg och glad när det gällde det :)
 
Vi har så fina rundor här så det är inte klokt haha älskar detta kvarter, ska bli kul när Janaya kommer hem så kan de 2 busa dock så kommer de ju inte kunna leka ordentligt på ett tag för hon kommer ju att vara för liten för det :)
 
Bilder från lekstunden
 
 
/ Tess
 

nu börjar det bli bra igen!

Fick samtal från Kiki Munck precis och blev erbjuden jobb på hennes gård - jag ska rida hennes 3 åringar och hålla igång resten av hennes hästar (2 till) samt stallskötsel. Jag ska jobba där under helger alltså fredag, lördag & söndag så får jag en liten peng för det :) Ska bli kul och skönt äntligen får man inte lite pengar som man kan spara och lite spendera haha men lovar jag ska inte börja slösa bort alla min pengar nu utan ska vara duktig! Sedan ska jag och införskaffa busskort (terminkort) så det blir lite billigare för mig för kommer bli rätt så mycket bussresår skulle jag tro då jag åker dit fredagar sedan varannan helg ska jag ju hoppträna för Pia så då blir det att ta buss till stallet och sedan tbx igen, Kiki vet självklart om det så det är lugnt för henne. Dock kommer jag inte att kunna hoppträna för Pia nästa helg då jag skippar det (om det inte är hoppträning på söndag) för det är min första helg som jag jobbar och vill gärna vara närvarande hela tiden då.
 
jippie säger jag bara det som är skönast är nog att jag är van med hur det är där, jag vet vart allt finns och vad som ska göras och jag känner Kiki bra även om jag bara jobbade där i 1 månad typ + -  kommer inte ihåg exakt. Så det är redigt skönt, hatar när man kommer och man vågar inte göra någonting.. Jag har boende där och kan säga redan nu att min dator hänger inte med så det kommer endast vara mobilbloggning från min sida så får ni mer information om hur helgen varit söndag kväll. Hoppas det går bra för er, vill inte använda mig av hennes internet :)
 
Riisikas, en av hennes ponnyer som jag tävlade på Udden 2012
 
/ Tess
 
 
 

Godmorgon på er

Klockan är snart 7 och här sitter jag vaken, hunden ska snart ut på en morgonrunda så ska man ta och göra lite frukost sen.
 
Det som händer idag är mestadels slapp och läxa - som vanligt. Jag får huset för mig själv mitt på dagen för familjen ska åka på fotbolls-cup, det är min lillebror som spelar och det brukar gå bra för dem så man får ju hoppas på att de vinner denna match också hehe :P
Jag ska gå och posta ett brev senare och det blir antagligen på lunch-rundan då jag ska springa lite för det är nog dags för mig att börja göra det känner att jag har en dålig kondition här och det vill jag absolut inte ha! Ska bli lika vältränad som min syster haha ska försöka iallafall men tror nog det ska gå bara jag tänker rätt så går det.
Finaste Enya♥
 
/ Tess
 

Redhawk vecka 40

Denna vecka har Redhawk gått såhär, blir lite att gå in på de tidigare ridpassen nu men han ska gå en gång till denna vecka det är därför jag skriver upp det.
 
Måndag; Uteritt barbacka
Tisdag; Vila
Onsdag; Vila
Torsdag; Dressyrpass
Fredag; Dressyrpass
Lördag; Vila
Söndag; Longering med inspänningstyglar
 
Han går 4 gånger denna vecka för jag känner att longeringspasset är verkligen nödvändigt.. Sedan var det inget hårt i måndags så tror han klarar av en extra gång :)
 
Får se hur detta går, tror han kommer att mjuka upp lite under longeringspasset 
 
/ Tess
 

Mera skärpning

Det beslutet jag har fattat nu är att jag ska vara mer noggrann hur jag lägger upp mina träningar så det inte blir en massa halvdanta ridpass. På senaste tiden har jag varit väldigt mycket 'aa visst vi kan väl ta en liten skogstur' och där blir det inte så jätte mycket gjort det blir inte så värst mycket dressyr arbete utan bara kröka lilte på nacken och se snygg ut, inga ställningar eller mjukgörande och det funkar inte redigt när man vill ha en välarbetad häst tyvärr. Skogsritter är väldigt nyttiga, men då i rätt mängd. Så jag ska bli mer noggrann och lägga upp min vecka bättre.
 
Det han ska göra varje vecka är Dressyrpass kan bli markarbete ibland med bommar men jag tar det i samma, markarbete görs inte alltid då det kan bli istället för hopp pass ibland men bommar funkar bra även om det är dressyrträning. Sedan ska han få ridas ut en gång i veckan också där jag förhoppningsvis kan galopp träna också, det sista passet är antingen ett longeringspass eller hoppträning. Jag hopptränar varannan vecka så när det inte ska vara hoppträning kan jag ta och longera honom istället så han får lite variation och inte alltid har mig på ryggen sedan kan det ändras till ett lugnare och avlsappnat ridpass men det som jag har tänkt är att ha ett longeringspass varannan vecka :)
 

Tagga hårdträning nu! Dock, om han går bra nästa vecka + hoppträningen nästa vecka så ska han få vila i 2 veckor. Han måste inte gå helt perfa men iallafall så att vi har hamnat på samma nivå igen.
 
/ Tess
 

På väg hem

I bilen på väg hem till läckeby, saknat hunden min så ska bli kul att få se henne igen och drar nog ut på en runda med henne direkt :)

På söndag ska jag kanske ta och övningsköra lite ska bli väldigt kul att gå göra det. Tur nog verkar dagen bli lite bättre så jag släpper nog detta ridpasset med redhawk snart. Det kan inte alltid gå bra :)


Redhawk 3-4 oktober

Redhawk har inte varit rolig alls dessa 2 dagar.. Det har bara varit en massa stret och skit, inte alls roligt. Det enda jag ville göra vara att sätta mig och gråta och skrika på han så trött var jag på detta. Men haha kan man det? nee inte precis det är bara att tåla det och gå vidare dock har jag inte världens största tålamod speciellt inte nu eftersom jag stretade med detta igår med så redan från början blev jag sur på honom och bråkade med honom. Menmen det är bara att gå vidare det som förvånar mig är att han förlåter mig så även om jag inte red bra alls och blev sur på honom han står och gosar med mig ändå, de är verkligen underbara. Men eftersom jag inte alls tyckte det var något roligt ridpass så bad jag jasmin hoppa upp på honom och försöka få igenom honom lite och det fick hon, inte helt jag kände det fortfarande men hon hade mer tålamod än vad jag hade när det gällde detta så det såg bättre ut. Men tyvärr hoppade jag upp igen och kände på honom och då sket det sig igen haha. Vet inte vad jag gör. Tror faktiskt det var så att jag kände det och försökte för mycket kanske bara ska rulla på och vänta på att det ska släppa. Nu vet jag lite mer hur jag ska ta och göra så ska kämpa vidare även om jag tycker det är så tråkigt, fast jag vill så gärna rida han för det är något jag älskar men det är när själva ridpasset ha påbörjats som jag inte alls är så glad i men ska testa lite saker och se ifall det blir bättre. Förra gången han betädde sig såhär var när jag hade boots på så kanske är de det som spökar och håller på? Han fick skav av ett par andra boots så han kanske inte är så nöjd med dem? Även om Jasmin fick honom bättre så såg man att det var inte alls samma Redhawk jag hade för några dagar sen så ska pröva att ta av dem och se ifall det är bootsen. Om det är det så kan jag lova er att jag ALDRIG mer kommer använda boots på honom.
 
Det blev tyvärr också lite för mycket tråkigheter på en och samma gång så min kropp orkade inte redigt med. Fick reda på att vi inte kan åka och hälsa på Janaya på måndag :'( Bilen skulle in på lagning just må,Tis så det fick stryka. Vi ska sätta in pengar till henne så jag får ju inte åka och hälsa på henne fören vi ska hämta henne vilket är det 29:e. Så jäkla trist det är just detta som jag inte gillar med min mamma, hon gör mig alltid besviken.
 
Du är fin, du är söt, du är underbar men ibland blir det bara kaos. Men nya tag görs och vi visar att vi kan vara fina tillsammans♥

/ Tess
 

Ridit hök

Precis ridit hök, inget roligt ridpass... Mer om det sen.


Janaya 4 veckor

Nu är valpisen hela 4 veckor gammal, hon blev det i tisdags men fick inte ny bild på henne förens igår. Vi ska åka och hälsa på henne på måndag så det blir en tripp till skåne igen för min del haha lite jobbig väg men ska bli kul att få se henne för första gången live. Jag kommer inte att ha med systemkameran men absolut mobilen så jag kan ta lite kort på henne :) Sedan så brukar vi ju alltid käka donken när vi åker på sådana utflykter så det ska bli gott hehe ;)

Det ska bli spännande att få se den sötnosen nu, så man har längtat!
 
Janaya 4 veckor - bild från http://www.himlagardens.se/
 
/ Tess
 

Härliga helg♥

Det är verkligen fy att ha lektion efter lunch gillade mer när vi slutade vid lunch så man fick gå hem, jaja sitter och kämpar mig igenom en jobbig engelska lektion där man ska skriva fakta om Canada. Så ska ta och lägga till lite mer fakta sen säger jag att jag är klar! Mer orkar jag seriöst inte.. Haha.
 
När vi kommer till häst delen så ska Redhawk få motioneras och få gå ut i hagen igen. Allt är fixat så det är bara att palla sig dit och rida liten kortis för jag blir hämtar vid 4 tiden idag sedan vill jag bara få igenom honom ordentligt för han var inte roligast att rida igår.. Mer om det ridpasset senare tänkte skriva dagens och gårdagens tillsammans för igår var jag så trött så jag orkade inte skriva något.
 
Så fort denna lektion är avklarad så ska jag ta och NJUTA, ska rida Redhawk som sagt och göra allt jag kan för att rida så bra som möjligt för jag red inte så där jätte bra igår så det var därför han inte var så rolig. Så jag ska vara så mjuk och avslappnad som möjligt och ha roligt när jag rider :)

 
/ Tess
 

Vecka 40

Vad veckorna går, tiden springer iväg och timmarna känns som minuter. Så mycket som ska göras, så mycket som görs, så mycket som händer. Härliga liv på ingelstorp! Skulle dock inte klaga ifall dygnet var på 25 timmar istället. 
 
Macke reds igenom i går, oj oj. Han har fått dte ganska slappt de senaste veckorna eftersom vi varit iväg endel och träningarna varit inställda i två veckor. Tänkte att han kunde få det lite lugnt, mest turer i skogen och så. Men på tisdag drar träningarna igång igen, så är bara att sätta sig och trimma i paddocken även idag! 
 
Red honom på gramanen igår, dock inte så hårt men gud vad stel han var, så det behövdes! Idag ska han arbetas utan någon hjälptygel, med koncentration på kommunikationen. Samla och länga måste sitta, korta avstånd osv. Märkte att han tyckte det var lite jobbigt i går. Så upp och galoppera i lättare sits, korta och länga! 
 
 Fina lurvbollen! Nya skär måste köpas till klippmaskinen, hans lurv måste snart bort, sen åker täcket på även under dagtid.
 
// Emma

FREDAG

Äntligen fredag, ska bli så skönt att komma hem och vila upp sig, är sååå trött och längtar efter att få komma hem och vila upp sig inför nästa vecka då jag och emma har stall jouren...

Idag ska moona iaf gå i skogen och ta det lite lugnt efter igår då hon var super fin! Jäkligt stel i högergalopp men det var inte mer än att ligga på och böja henne lite då och då så släppte det ganska fort! 
Och hon älskar verkligen sitt nya bett, dreglet bara rann och hon tog jätte bra stöd, så skönt att jag har hittat rätt! 

Vill egentligen ta med min pärla hem men känner att jag kom på det lite för sent för att fixa så hon kan följa med hem. 



 

Foton från Flyinge del 5

 
/ Tess

snart sista lektionen

Har precis haft Teori i idrott så ska ha Matte klockan halv 3 vilket är våran sista lektion. När det är slut ska man slänga i sig lite mat för att sedan byta om till stallet så man kan gå ner och kolla till pållen :) Tror ju inte att det blir ett ridpass idag men ska iallafall mysa lite med honom och tvätta rent vid hans ögon, jag tror bara det har kommit något som irriterar honom eftersom hans ena öga var rent och fint idag sedan att han inte har ont så i morgon kommer jag säkert kunna hoppa upp och rida på honom. Hade hoppats på idag men aja om jag inte kan. Bara så att han mår bra♥
 
Resten av kvällen består iallafall av att göra lite läxa och ta att lugnt sedan är det sängen så man kan vakna till en underbar fredag så kan man ta och åka hem sen och mysa med hunden. Vet ni vad som händer på måndag?
Jag och mamma ska åka ner till Skåne för då ska vi ta och hälsa på Jayanaya :D Fy vad kul det ska bli hon är hela 4 veckor nu och nästa vecka blir hon 5 så då är det bara 3 veckor kvar innan hon ska komma hem till oss, vi ska vara med vid veterinär besiktningen så vi blir de första som hämtar henne. Ska bli så roligt att få hem en liten boxer till då har man dubbet så mycket att göra och går det som tänkt så ska jag ha henne på skolan när hon blir ett år sedan om jag har tur så släpper mamma antingen Enya eller henne till mig när jag flyttar hemifrån dock får jag se hur det blir då. Kommer jag in på flyinge kanske jag inte får ha hund på deras internat? Jaja det är lång tid fram tills dess haha men drömma kan jag :P
 
Fina Jayanaya, tror nog vi kommer få flera underbara år tillsammans
 
/ Tess

Foton från Flyinge del 4

 
/ Tess

Tankar och funderingar

Efter att ha varit på Flyinge har huvudet fått mycket att tänka på man blir mer och mer sugen på att gå där, det var nog väldigt bra att man åkte dit för ens tankar om att gå där höll på att försvinna men när man såg hur härligt liv det verkade vara att bo där och jobba som dem gör så vill man verkligen igen. Innan har jag varit så att jag inte vill jobba för någon annan när det kommer till hästar för jag har bara fått tråkiga jobb som inte gett mig någon energi jag har inte hamnat med någon som puschar mig så men nu vill jag bara mer och mer. Så vem vet jag kanske kommer att gå på Flyinge och gå hippologen. Ja jo om man nu kommer in..Man måste ju klara proven först. Men tänk, jag gå där och ha min vackra prins Redhawk installad på flyinge! Det vore ju drömmen !
 
ska nog ta och söka dit ändå och hoppas på det bästa så nu är det bara att kämpa dessa sista år och verkligen försöka för vem vet om ca. 1,5 år kanske jag och Hök flyttar ner till Skåne och går på den där fina anläggningen tillsammans ♥
 
Vackraste ♥
/ Tess
 

 

Foton från Flyinge del 3

 
/ Tess

skolfoto

Har haft skolfoto idag och ja det är inte min favorit sak att göra, tycker om att stå framför kameran och bli fotad men bara om det blir bra bilder och jag blir aldrig bra på bilder xD
 
Jaja, nu ska jag snart ha lektion men vad har jag ingen aning om, vet iallafall vilket klassrum vi ska vara i tur är haha. Redhawk är fortfarande geggig i ögonen och veterinären är ringd så han sa bara att jag skulle tvätta rent det dagligen och hålla koll på honom om det inte är borta inom en vecka så ska jag ringa han igen så får han åka ut och kolla på det men jag tror faktiskt att det kommer fixa sig själv. Det ena ögat såg väldigt bra ut idag det var inget alls men det var fortfarande kvar i det andra så om det fortfarande är kladdigt när skolan är slut så får han vila annars så blir det nog ett pass. Det är inget som skadar honom då det inte är svullet utan det är bara lite gegg som vi människor kan ha när det är något som irriterar oss. Hoppas på att det är borta när jag går till honom :)
 
Finaste hök ♥
 
/ Tess
 
 

Äntligen

Äntligen ska jag börja träna! 
Har haft svårt med att välja rätt tränare, men ska testa Katarina Thorstensson som jag har hört ska ha varit väldigt bra, men det får vi se nästa onsdag vad jag tycker.

Skulle igentligen haft Svenska men läraren är hemma och tar hand om sitt barn, så pluggar lite till läxan imorgon så de blir gjort och jag slipper gör det senare idag.


Idag blir det även en uteritt på min kära häst, hon verkar vara pigg nu när hon inte ridits på ett tag. 

 

Inspiration!

Varit väldigt oaktiv här, har inte haft någon lust eller inspiration till att skriva. Men nu efter vårt besök på Flyinge är jag, och även alla andra som var med fulla av inspiration kring hästar. Väldigt taggad till framtiden! En framtid på Flyinge känns faktiskt inte så långt borta trots allt! 
 
Nu ska jag igång med Macke ordentligt, ska leta upp första bästa Pay and jump och dra dit. Vi ska komma över det här! 
 
 
// Emma

Foton från Flyinge del 2

 
/ Tess
 

Foton från Flyinge del 1

 
/ Tess

Väldigt trött tjej

Efter en lång dag med att vakna och dra på sig kläderna snabbt för att gå till Flyinge och kolla på Breeders till att sedan snabba sig med att slänga in sakerna i bilen för att köra hem till tråkiga kalmar igen och sitta där i ca. 4 timmar. Komma hem och äta Pastasallad som man har levt på i 2 dagar typ och sticka till stallet och fixa. Tanken var att rida Redhawk idag men han var väldigt geggig i ögonen så blev en pysseldag istället med att borsta honom och tvätta rent vid ögat (har bild att visa men ni får se i morgon) ska kolla hur han ser ut i morgon är det fortfarande kladdigt så ska jag ringa min veterinär och be honom titta på det men oftast så reder hästarna ut det själv vi människor kan ju också få sådant :)
 
Är han okej i morgon så får han ett pass i ridhuset och träna lite dressyr sedan på fredag om jag hinner ska jag ta och rida ut på honom annars blir det bara 2 pass denna vecka :)
 
Några bilder från Flyinge, mer kommer i morgon!
 
 
/ Tess

Breeders

Jag sitter och kollar på hopptävling nu och är jätte taggad vill så gärna ha redhawk här nästa år!!

 

/ Tess


Bilder

Har varit lite överallt idag men nu är vi på väg mot flyinge, vi var först och besökte polisrytteriet och tänkte bjuda er på någon bil därifrån nu så får ni mer sen när jag kommer hem i morgon. Vi var också hot veterinären med min Ridlärares häst som behandlades :) sedan hööks ofc!


Nya inköp

Jag borde inte gå in i en hööks affär men nu när man var i Skåne var man tvungen att kolla in sedan köpte jag lite nödvändigt. Blev en antispill vattenskål så det blir förhoppningsvis inte lika blött när hon dricker :) sedan en leksak som var så grymt billig så kunde inte låta bli.


Några timmar senare

Nu har vi åkt bil i lite mer än 2 timmar och det har blivit lite ljusare. Emma har vaknat och tror nog hösten i trasporten har deg med för det bankas lite där bak. Emma får bjuda lite på sig själv och visas på bild men sssch om det för hon vet inte om att jag har fotat henne ;)

/ Tess


På bussen

Sitter på bussen nu påväg mot flyinge! Nu ska jag sussa lite så att tiden går lite fortare, i transporten som ni ser på bilden står donne som ska rönkas tror jag att det var :)


MOT FLYINGE (tidsinlägg)

Just nu sitter jag i bussen på väg mot skåne tillsammans med världens bästa H12!

Har en stor godis påse, läsk och bra hörlurar, så kommer klara mig rätt så länge.

Kommer göra massa spännande saker så ni får mer uppdatering på onsdagskvällen då vi inte kommer ha något vidare internet eller dator.





//jasmin

Uppe innan tuppen

Tror inte ens att tuppen är uppe så här tidigt men det är jag! För vet ni varför? Jo nu ska jag och resten av klassen dra ner till Flyinge och checka in det stället sedan så ska vi gå på en massa skojsigheter. Min systemkamera är full laddad och mobilen kommer inte att lämna min ficka så jag kommer att kunna bjuda på en massa bilder.
 
Nu måste jag iallafall ta och göra mig i ordning för bussen går kvart i 5 så man ska stå startklar då, kommer antagligen att sova hela resan men ni får uppdate när vi kommer fram :)
 
 
/ Tess

RSS 2.0